Stilte voor de storm

Deze week was de eerste week dat de scholen weer begonnen waren. Dat was te merken aan de vrijwilligers die weer terug waren van vakantie: de aantallen trokken weer aan: het wandelbos met 5 mensen (ipv 3) en Groenendaal zelfs met 12 (ipv 5). Maar niet het gewone werk domineerde deze week, maar de voorbereidingen voor tal van activiteiten die er in de rest van de maand op stapel staan. Zo staan er voor deze maand 5 oogstfeesten in de planning: zaterdag 2 sept is de eerste in de vorm van een BBQ van het Tudorpark ( geslaagd met mooi weer en 30 deelnemers)> daar hoefde ik weinig voor te bereiden. Anders is dat voor de andere 4: vrijdag 9 september van 16-19 uur: Oogst feest Park2020: bedoeld om de kantoor mensen om de voedseltuin heen bewust te maken en te betrekken bij de′groene kringloop′.Deze week hebben we onder de auto forenzen flyers onder de ruitenwissers gedaan. Verder gaan we de trein forensen volgende week een flyer uitdelen en elke lunch periode met een markt kraam staan om info te geven.En dat moest deze week allemaal regelen.Zondag 11 september is het Heimanshof oogstfeest: koken met 40- 60 mensen en eten met meer dan de 120 mensen van vorig jaar; Ook dat heeft heel wat geregel nodig. Vrijdag 23 is het oogst feest op Meermond met de school die de boomgaard aldaar heeft geadopteerd.

En vrijdag 30 september is het ook weer een school een een boomgaard die centraal staan: op het Kaageiland . Voor alle feesten en voor de burendag ( vrijdag 23 Meermond en zaterdag 24: Museum spoorlijn) moeten er dingen zoals persberichten klaar en uit.

Volgende week is ook de Meergroen bestuursvergadering waarop we ons 5 jarig bestaan vieren, en op woensdag 7 september vieren we het 3 jarig bestaan van MEERgroen Heemstede met het tekenen van een beheer overeenkomst en een diner met betrokkenen.

Daarnaast is begion september de tijd dat de akkers klaargemaakt moeten worden voor een nieuw seizoen.Dat betekent eerst maaien en afvoeren van de biomassa (zaden laten liggen) en daarna de grond los frezen. En dat moet voor de herfstregen alles tot blubber omtoveren.Dat proces speelde zich deze week af op de Heimanshof ( 1200 m2) , bloemen weides Floriande en Overbos (1.5 ha) en Houtwijkerveld (1 ha).En naast de ingeschakelde tractoren voor maaien was er nog genoeg hand werk voor het hooien.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.