Mooi Zomerweer

Deze zomer was nr 8 in de top tien warmste sinds de gegevens worden bijgehouden ( 1850?) en toch werd er alom geklaagd dat het zo′n slechte was. Komt dat nu vanuit de behoefte om altijd wat te klagen te hebben of omdat de hoofdstroom in de samenleving zo verstedelijkt is dat ze alleen maar genoegen neemt met zwemweer? Onze ervaring is geheel anders. Ik ben zelf nog nooit zo bruin geweest als dit jaar en de gewassen doen het ook beter dan sinds ik me kan heugen door de mooie afwisseling van regen en zonneschijn.

Maar de laatste 10 dagen van augustus (en begin september?) deden alle klachten verstommen (behalve dat het nu weer te heet was): strak blauwe luchten en temperaturen boven de 25 of 30. Volgens mij stijgen we deze periode nog wel een paar stapjes in de top tien. Het was echt bonen en pompoenen weer met turbo groei! In park 2020 konden we de eerste kruiwagens vol met pompoenen oogsten.

Eind augustus is ook de tijd dat veel planten uit gebloeid zijn en het zaad rijp is. Tijd dus om te maaien en te hooien. Dat deden we in het Wandel bos,in Meermond, Houtwijkerveld en in De Heimanshof volop, naast het uitsteken van bramen op de museumspoorlijn wat jaarrond door gaat.

Ook was er in deze week dat het normale (school) leven nog niet op gang is gekomen, tijd om het drukke programma voor september voor te bereiden: het formuleren van het Meermond beheer contract dat we met de gemeente Heemstede gaan tekenen, het voorbereiden van het oogstfeest op Park 2020 (op vrijdag 9 september) en van De Heimanshof (op zondag 11 september) en het voorbereiden van de beide buren dagen die we op de museumspoorlijn en in Meermond gaan houden: in beide gevallen hopelijk met veel belangstellende buren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.