Vakantie Stress

Het is vreemd als het weer het mooist is in eigen land, dat iedereen weg wil op vakantie. Niet alleen is het weer het mooist, de natuur is ook op z′n productiefst. Die zomer vakantie is destijds uit gevonden , inde tijd dat we nog zelfvoorzienend waren, dat alle handen aan het werk konden worden gezet om ter wieden, te oogsten en in te maken.

Al met al betekende deze verstedelijkte trendbreuk , dat we de hel week maar met 2 of 3 vrijwilligers over waren om het tienvoudige aan werk te doen wat eigen is aan deze periode van het jaar. wat de resulterende stress nog iets verergerde is dat er wel vaak meer mensen aanwezig waren, maar die hielden zich vooral bezig met vergaderen, koffie drinken en andere minder direct productieve zaken.

ZO goed als mogelijk hebben we met die paar mensen de hoogst noodzakelijk werkzaamheden toch weten uit te voeren, zodat als de vakantiegangers terug keren, niet de eerste reactie is dat het er allemaal als een puinzooi uit ziet. Want zelfs als men er zelf niet aan doet, blijft de verwachting wel dat ′het′ allemaal gewoon wel gedaan wordt

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.