Verjaardag vieren

Ik heb niet zoveel met verjaardagen. Ik kan al geen hebbedingetjes verzinnen om te vragen en ook een hele dag of avond bij elkaar kruipen om te vieren dat ze weer een jaar ouder bent ligt me niet zo. Ik voel me altijd het lekkerste als ik ( samen met anderen( iets moois heb neergezet,waar ik me tevreden en lekker moe over kan voelen. Het feit dat je middenin augustus jarig bent als niemand er is helpt daarbij ook niet.

Dus ook dit jaar wilde ik er niet veel aan doen en maar gewoon doorwerken: maar dat is dus niet gelukt. IK geloof dat ik morgen voor de 8e opeen volgende dag aandacht aan m′n verjaardag moet geven. Dat komt natuurlijk ook omdat er elke dag ander groepen mensen met me werken in al die natuur projecten.

Op zaterdag lukte het het best om een verjaardag ′a la Franke′ te vieren. Het was de dag om aan de museum spoorlijn in Amstelveen te werken. Prima weer, droog niet te zonnig en er kwamen bijna 10 mensen helpen. (normaliter zijn we met 4- 6). En een andere vrijwilligers was op die dag ook jarig.Dus leuk om het samen te vieren. Het verjaardagscadeau dat ik gevraagd had: was om 2 uur langer door te werken ( normaliter stoppen we rond 3 a 4 uur) en vandaag was de lokker om langer door te gaan, dat we de noeste werkers na de gebruikelijke borrel ook mee uit eten namen.De extra opkomst en de extra uren resulteerden in het feit dat we we 300 m spoorlijn op orde kregen (tegen normaliter 50- 100 m).

Ook vrijdag in Heemstede ging het ongeveer zo. Helaas met flink minder mensen, maar eerst hebben we een flink stuk Meermond gemaaid en gehooid en weer een berg bramen uitgestoken en toen hebben we een mede-vrijwilliger geholpen om zijn tuin na 10 jaar verwaarlozing zo op de knappen dat het huis verkoop waardig werd.En als bedankje kookte hij voor ons.

Ook donderdag was ondanks de heel dag regen de moeite waard met een soort advies reis naar Zuid Limburg waar een NME groep wat meer aan burgerparticipatie in het Groen wilde doen. Daarbij heb ik een prachtige dassenburcht van honderden jaren oud bezocht en 3 of 4 veelbelovede projecten voor een Werkgroep Zuid Limburg van MEERGroen bezocht. Wie weet wat daar van komt

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.