Tropische week

Ook in Nederland kan het nog: de vakantie periode startte met een weekje met temperaturen tussen 25 en 35 graden. Dat kwam heel goed uit voor de turbotuintjes. Daar hoefden we alleen maar water toe te voegen om alles de grond uit te laten schieten. Letterlijk met 15- 20 keer de snelheid als in begin mei. Jammer alleen dat die vakantie gepaard gaat met die enorme exodus;: waarom gaat iedereen ten koste van weet ik hoeveel kerosine of diesel in een snik heet land zitten terwijl het hier in de buurt juist ook zo lekker is en er een miljoen leuke dingen te doen is.

Zo was ik deze week met onze eigen Greenteens een paar dagen in de Ardennen, waar we volop genoten van grotten, beschaduwde bossen met stroompjes, heldere rivieren en veel natuur en groeves.

Na een paar dagen optrekken met deze leuke club tieners ,was het ook weer heerlijk om voor het eerst in 3 maanden weer in Landgoed Groenendaal aan de gang te gaan. Dei drie maanden hadden we nodig om de groei explosie in Meermond onder controle te krijgen,. Nu dat het geval is kunnen we weer om de 14 dagen aan de esdoorns,. De boswachwers hadden een plek met 4000- 5000 boompjes uit gezocht van 50 cm tot 10 m hoog.Toen die er uit waren ( met wortel en al) kwamen er 10 prachtige monumentale beuken,eiken en lindes te voor schijn. Leuk om te doen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.