Nieuw record Turbo tuinieren

Een gulden regel is ,dat wat je voor 15 juli nog zaait ( en goed verzorgd) nog een heel groei seizoen voor de boeg heeft. Met het vrijkomen van de schooltuintjes op 13 juli was er dit jaar door de late vakantie nog maar bar weinig tijd. Maar we hebben het geprobeerd en tot onze eigen verbijstering hadden we 14 juli om 2 uur alle tuintje gewied, bemest, compost hopen gebouwd en ingezaaid Een nieuw record! Met recht turbo tuinieren. En ook de natuur werkt mee; De zon is flink warm en je voelt , zeker als je water hebt gegeven dat de grond super groeizaam is. Waar bonen in mei 2-3 weken nodig hadden om te kiemen,was dat nu in 2-3 dagen al gebeurd

Deze week was het dus weer evn hens aan dek met tuinieren, maar ook de andere projecten werden bij gehouden: maaien in het wandelbos, wieden in de voedseltuin van park 2020, de trap op het groen carre op orde, een middagje buffelen op het stenenveld (waar orchideeën en vetplanten al aardig beginnen te groeien. Ook in Meermond werd weer hard gewerkt:hooien en maaien blijft het devies. Maar we zijn nu weer zo ver dat we er weer een weekje Groenendaal tussen door kunnen doen. En met de gemeente Heemstede was er een productief overleg om een raam contract en een of meer beheer contracten in het vat te gieten voor 7 september.

Het meest problematische project is de museum spoorlijn op dit moment.We doen nu voor de 2e keer sinds oktober het beheer van het stuk tussen de A9 en de Molen weg… maar er is met de 4- 6 mensen die mee doen geen door komen aan (we hebben nu 2 x een stuk van 500- 700 m geschoond. Dus er ligt nog 6.8 km waar we niets aan hebben kunnen doen. we moeten de situatie dus gaan escaleren: als we niet tot een ploeg van ca 40 mensen kunnen groeien moet de tram stoppen met rijden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.