Turbo tuinieren

Na m′n vakantie was het achterstallig onderhoud bijna niet te overzien. Na 1.5 maand hebben we die achterstand (op gelopen in 10 dagen tijd rond half mei!) weer zo′n beetje ingelopen. Dat doen we volgende jaren dus anders. Maandag kwam het wandelbos en de Kaag op orde, de Heimanshof eigenlijk nog steeds niet de hele week en vrijdag Meermond. En op donderdag hadden we zelfs even tijd om de amfibieënkuil op het Groen Carree Zuid van riet te ontdoen.

Deze week begonnen de schooltuintjes ook leeg te raken en dat is het start sein voor het turbo tuinieren: dat mensen op vakantie gaan in deze tijd is cultureel/histrosiche eigenlijk heel ongebruikelijk .De grote vakantie is namelijk ingesteld omdat het de toptijd is van de landbouw en daarom was alle hens aan dek nodig om mee te helpen met zaaien,wieden en oogsten. Vanaf half juni tot half september groeit alles nl wel 5-15 x zo snel als in de rest van het jaar. Dat is het eerste turbi element waar wij gebruik van willen maken. En Het 2e turbo element is het feit dat we in een record tempo de 100 schooltuintjes die we ter beschikking hebben weer op nieuw klaar maken en inzaaien.

Verder was er bestuurlijk van alles aan de hand: overleg met de gemeente Heemstede over een (eerste) beheer contract; de eerst vluchtelingen van het AZC die ingezet konden worden in een project en overleg met onze coördinerend wethouder om te verkennen hoe we de samenwerking tussen MEERgroen en de gemeente een schwung kunnen geven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.