Exponentiele Groei intomen

In mei en juni is de natuur in een bijna onstuitbare exponentieel groeispurt gewikkeld. Dat speelt in maart ook wel, maar dan merk je het nog niet erg. Het werk nl zo dat 1 blaadje aan een kiemplant in een week ongeveer een 2e blad erbij kan maken. En die 2 blaadjes maken er in een week vervolgens weer 2 aan, die 4 weer 4 , de 8 weer 8 .Na 4 weken heb je dus ca 16 blaadjes. Maar elke volgende week verdubbeld die hoeveel blad ,d ie weer als motor voor nog weer mee dient. En dat wordt dus in mei en juni indrukwekkend en lastig veel. Om er in de periode ook nog even 10 dagen op vakantie tussen uit te gaan is dus vragen om moeilijkheden. En die moeilijkheden daar werkten we ons deze week nog steeds dapper door heen: tientallen kubieke meters gras, distels, brandnetels en bramen niet te vergeten heggen en overhangende boomtakken werden er in de diverse terreinen weggemaaid en gesnoeid. En zoals dat gaat , zijn we er nog lang niet. Dit gaat nog wel een paar weken door voor we de zaak onder controle hebben.

Gelukkig blijft er ook altijd tijd ontspanning:Die ontspanning deze week was torenvalken ringen met de Struinkids en een survival weekend met de Greenteens,

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.