Fete de la nature

Na de weken met extreem warm en extreem koud weer, was dit weer een beetje normale week met Hollandse condities: dus wat zon en regen. Perfect groeizaam weer.

De komende reis naar Italië (om onze wijngaard uit de bramen te hakken en nog wat meer) wierp ook zijn schaduwen al vooruit. Er moest hard gewerkt worden om na de vakantie niet helemaal een chaos aan te treffen. Voor 2e pinksterdag was er dus geen tijd; er werd hard gewerkt in het wandelbos en op de Kaagtuin (waar ook vorige week al niets gedaan kon worden) en in de Kaagtuin moest zelfs ook nog extra op donderdag werk worden verzet. Maar toen waren alle kiemplantjes dan ook weer vrij gezet van opdringerige andere soorten en waren de bonen gezaaid.

De Park 2020 voedseltuin daarentegen was prima op orde zodat we aan extra zaken tijd konden besteden. Ook komen er nog steeds nieuwe vrijwilligers, bv een groepje Eritreeërs dat zich zelf steeds verder uitbreid. Op meermond op vrijdag werd het ijsvogelnest vrij gewied, wat in hield dat we tot ons kruis in het water moesten waden en hebben we de reuzen berenklauwen die op sommige plaatsen massaal opkomen een halt toegeroepen voor de 2e keer dit jaar. Leuk was dat de 6- 8 rietorchissen die we de afgelopen 3 jaar in de watten hebben gelegd, zich dit jaar explosief vermenigvuldigd hadden naar ca 500 stuks. Dat is een beter (ecologisch) rendement, dan de rente die je bij de banken tegenwoordig krijgt. En de koningsvarens die we hadden geïntroduceerd waren goed aan geslagen.

De Greenteens hebben zich deze week weer van hun beste (maatschappelijk betrokken) kant laten zien, door weer bijna 1000 euro op te halen voor het Oranje fond, nadat ze dat 2 weken geleden al gedaan hadden voor het Nationaal Fonds Kinderhulp.

En het toetje deze week was dat de zaterdag en zondag ingevuld werden met het Fete de la nature. Nu is het bij ons elke dag feest in de natuur, maar dat geven we graag door aan zoveel mogelijk ander mensen.Op zaterdag waren dat er 50, waarmee we 10 pizza′s hebben gebakken, gewerkt hebben aan insectenfobie en nog meer uit de natuur hebben geproefd en geroken. En als bonus kwam er tijdens de middag een bijenzwerm langs, die we hebben ingevangen.

En tussen door , was er nog net tijd voor een lezing over groen beheer en burgerparticipatie voor een politieke partij.

komende 2 weken:

De komende 2 weken ( tm 11 juni) komt er geen blog vanwege de reis naar Italië in de ′bush- bush′.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.