Pompoenenweer houdt aan

Deze tweede week van mei hield het mooie 25 graden plus weer aan. De verleiding werd te groot om daar geen gebruik van te maken en overal de pompoenen, courgettes en bonen uit te gaan planten. Het risico bestaat nog steeds dat de temperatuur (en de regen) een duikeling gaat maken en dat de jonge planten door slakken op gegeten worden. Die gok hebben we toch maar genomen. Als het fout gaat, kost het 25 euro aan zaad. Maar als het goed gaat, hebben we eind juni al volwassen planten en een veel grotere en langere oogst.

Veel activiteit was er deze week daarom op Park 2020: op dinsdag waren we behalve ons ploegje van 7-10 mensen ook met een bedrijf met 32 mensen op taem building. Daarmee hebben we de hele voedsel tuin gewied , het laatste stukje konijnengaas op gezet, gezaaid en in de kas de eerste ronde tomaten dieven uitgevoerd. Op donderdag was het weer raak, met het officiële zaai feest van park 2020. Gelukkig was er op dinsdag al veel werk verzet, want er kwam helaas bijna niemand op af.

Op vrijdag in Groenendaal was de rhodondendronvijver al op orde, zodat we ons weer helemaal op de esdoorns konden richten"weer 3000 m2 konden we ontdoen van boompjes van tussen de 30 cm en de 20 m .

En voor de 3e week op rijd werketen we op zaterdag op de spoorlijn. Deze zaterdag waren we toe aan een stuk waar heel veel ′spoorlijn′planten zoals toortsen, vlasleeuwen bek, teunisbloem, e.d op het punt stonden door graszoden te worden weggedrukt. Dus dat was leuk een nuttig werk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.