Winter wordt zomer

De laatste week van april werd gedomineerd door een arctische wind met dito temperaturen. De eerste week van mei was het in een keer zomer door een wind uit het zuiden: met 10 dagen temperaturen tot boven de 25 graden. Laten we hopen dat we dit weer een beetje houden, want dit weer nodigde sterk uit tot het zaaien van bonen, pompoenen en courgettes. En als we eind mei weer in de herfst duiken wordt die investering door slakken opgegeten. Met doden herdenking, bevrijdings dag en hemelvaart was het trouwens een rommelige week.Toch was niet iedereen op vakantie en kwamen we met kleinere groepen vrijwilligers juist soms beter toe aan dingen die meestal blijven liggen als iedereen om aandacht vraagt: met name met opruimen en zaaien zijn we flink opgeschoten. Dat begon maandag al op de Kaagtuin,waar we alle tuinvakken hebben gewied en ingezaaid.Dinsdag op Park2020 was de kerngroep aanwezig om de werkzaamheden voor te bereiden op 10 mei als er een bedrijf met 40 mensen komt werken en op 12 mei als we het zaaifeest gaan organiseren voor alle kantoorwerkers in Beukenhorst. Het nieuwe Meergoenbestuur ging op woensdag aan de slag om een heleboel formele zaken op de rials te zetten en met talloze partners de contacten aan te gaan halen.

Vrijdag werd besteed aan het ontdoen van de bloemenweide op Meermond van 3 m3 distels en zaterdag werd de spoorlijn in Amstelveen weer een stukje opgeknapt,wat een berg zoden van 4 m3 op leverde, die de bielzen volledig bedekten,.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.