Vakantie stagiaires

Deze vakantie week waarin koningsdag viel, is meestal gezegend met mooi weer. Maar dit jaar was dat anders. Het was sowieso met 2- 8 graden erg koud, maar erger nog waren de felle hagel- en regenbuien, die soms bijna de hele dag domineerden. Dat viel dus niet mee voor de 10 maatschappelijke stagiaires van het Kai Munk College die buiten school tijd hun stage moeten doen en deze eerste vakantie week daarvoor uitgekozen hebben. Hun keuze beloofde al veel goeds en dat maakte deze groep van 10 tieners van 3 technasium ten volle waar: ze waren zeer gemotiveerd, geïnteresseerd en bereid zich in te zetten. Dat maken we vaak anders mee.

Maandags zat ik nog in de Ardennen om een Greenteens kamp voor te bereiden en was het weer zo slecht dat er weinig anders op zat om het programma kort te houden. Dinsdag was het weer niet vele beter, maar hebben we toch de turbo aangezet tijdens een paar droge buien op De Heimanshof, een kennismaking met Park 2020 (vooral in de kas) en toen het wat droger was het Wandelbos Hoofddorp. Woensdag was Koningsdag zelf en dus vrij. Donderdag deed zich een nieuwe uitdaging voor: we kregen een donatie van een fortuin aan aquaria , terraria en toebehoren. Alleen waren ze zo groot een zwaar dat het onze groep van 10 personen bijna de hel dag kostte om ze uit het huis en in De Heimanshof te krijgen. Maar ze hebben wel wel van geleerd dat als je wat wilt, het bijna altijd mogelijk is om het voor elkaar te krijgen (met een beetje praktisch inzicht en creativiteit). Een halve middag snoeien op het stenenveld topte de dag af.

En vrijdag was gereserveerd voor Groenendaal. Met de stagiaires erbij waren we met 20 mensen. En dan kun je veel doen: een paar duizend kleine esdoorns verwijderen, de rododendron vijver opknappen (wat vooral neerkwam op snoeiafval afvoeren) en een paar grote beuken en esdoorns verwijderen die een paar monumentale eiken dreigden te verstikken.

De zaterdag was weer zonder de tieners en werd gewijd aan het bouwen van een grote ringslangen broedhoop op een plek waar vorig jaar ringslangen waren gespot, wel een paar kilometer verwijderd van de grote populatie om de Amstelveense Poel. Met dergelijke waarnemingen maakt de spoordijk z′n functie van ecologische verbindingszone waar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.