Nog meer klimaatbos

Na het ontvangen van de bevestiging(pas 22 maart) dat we vanaf 4 april 3 ha klimaatbos kunnen aanleggen met 50/50 onze verzamelde bomen en gekweekte struikjes is de organisatie en de logistiek deze week in de 4e versnelling gegaan. Er bleven deze week van de boomwegeefactie tm vrijdag 1 april nog vele boompjes verdwijnen, maar tegelijkertijd hebben we er weer duizenden deze week weer bij verzameld.

Zo heeft een aannemer in een paar dagen tijd duizenden kuubs compost op de (3ha)akker gebracht en ingefreest om de grond een betere structuur te geven voor het planten (op 22 maart hadden we in 5 minuten 5 kg natte klei aan elke laars..).verder was het organiseren van ca 1500 manuren vrijwilligers een hoge prioriteit.Daarbij werd een persbericht ingezet, dat echter blijkbaar als een 1 april grap werd beschouwd en nergens werd afgedrukt in de de kranten…

Gelukkig was dat niet het enige medium om mensen te werven:De telefoon stond 4 dagen lang niet stil en er zijn inmiddels contacten gelegd met een middelbare school, een vrijwilligers centrale , vluchtelingenwerk,een groot bedrijf en een gemeente en er zijn iig 1 week lang ook 15 maatschappelijke stagiaires beschikbaar.

Maar dan ik er nog de logistiek van het gezellig maken, koffie, gereedschap, aan voer en planten, pers, en een plant plan. Maar dat komt eraan. .. Net komt het bericht door dat we nog 3 ha kunnen gaan inrichten langs de Hoofdvaart, maar daar wil ik graag pas na 17 april lover nadenken. Eerst maar eens de eerste 3 ha.

de rest van de week:

Maandag was 2e paasdag, dus geen wandelbos en de Kaag

Dinsdag hebben we in een coup de force in een ochtend inhammen van het insecten pad in een ochtend een voorjaarsbeurt gegeven en tot onze eigen verbazing het voor 90 % ook nog klaar gekregen.

Dinsdagmiddag zijn we begonnen aan het konijnenveilig maken van de voedseltuin op park 2020. Dat hield in het plaatsen van 80 cm hoog gaas om alle plantvakken. Laten we hopen dat dat helpt. En verder is het een drukte van belang om bieten een aardappels in te zaaien. Leuk is dat er Eritreeërs via vluchtelingen werk zich ook daarin gaan zetten vanaf deze week en dat we de afspraken en logistiek voor een zaaifeest (10 en 12 mei) een oogst feest (18 augustus) en een Guinees bok of record poging van de grootste bieten salade ter wereld ( 22 september) in de steigers hebben gezet.

Op woensdag was het weer een (laatste) stormloop op de boom weggeefactie en op het stuinkids tuin programma.

Donderdag was gevuld met vergaderen en organiseren voor het klimaatbos en lukte het om 4 van de 5 geplande aanvragen voor burgerparticipatie in het groen projecten uit te krijgen in Heemstede, in Amstelveen, de Kunstfort en voor de Heimanshof.

Vrijdag 1 april was er weer alle ruimte voor een actie op Meermond met een aantal basisschool klassen de 60 fruitboompjes een voorjaarsbeurt te geven (snoeien, boomspiegels maken en mesten) en om een cranberry veld aan te leggen in ons heksenmoeras.

En om de week af te maken was de wijk om het wandelbos heen voor de eerste keer in 4-5 jaar in de benen om te helpen in het beheer. 15 mensen kwamen er op af en het opende hen de ogen voor het leuke en het belang van dit soort betrokkenheid.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.