Boomweggeefactie

Terwijl de Nldoet activiteit nog nagalmde, stond er deze week al weer een nieuwe actie op stapel. In totaal 12000 boompjes van 60 soorten hebben we deze winter verzameld in de Meergroen projecten en die gaan er vanaf de nationale boom feest dag ( 16 maart) tot 1 april zoveel mogelijk uit.

Het idee erachter is dat een beetje inzet en veel ecologische kennis veel meerwaarden oplevert, zodat wij het ons kunnen permitteren 12000 bomen weg te geven. Het doel daar achter is om mensen te stimuleren hun tuinen natuurvriendelijk in te richten en dus die tegels er uit te halen. Dat is nuttiger dan bij een paar scholen een boom op het schoolplein te plaatsen die een jaar later weer gesloopt is.

We doen deze actie nu al 9 jaar en dit jaar willen we naast de gewone burger ons idee ook aantrekkelijk maken voor beleid en politiek. En daar lijkt nu ruimte voor te komen in de vorm van een proef bosplantsoen van 3- 6 ha groot. Alle boompjes die na 1 april over zijn, kunnen ingezet worden als aanvulling van een ′klimaatadaptief′ bos in het Geniepark. En als dat een succes wordt, liggen erin de komende jaren nog grote mogelijkheden.

Daarom zijn we deze week druk doorgegaan met het verzamelen van meer bomen,bv met NLdoet in het wandelbos en vooral in Groenendaal konden we grote slag slaan. Daar hadden we deze week zelfs 45 mensen aan het werk, die er een sport van maken om elk meer dan 1000 boompjes te verzamelen. Gelukkig hoefden niet al de 45000 boompjes mee: de 1000 mooiste wel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.