Voorjaar voorbereiding

In maart begint de drukke tijd al weer. Het echte werk is nog niet gestart maar iedereen komt in de stemmingom weer een nieuw seizoen te beginnen. En daar komt toch nog heel wat bij kijken. In feite voeren we het hele jaar door een gevecht tegen de klok, want er zijn altijd nog wel weer dingen die we beter willen maken. Maar gek genoeg: omdat die druk er altijd is en we toch nooit klaar komen, kun je toch lekker rustig door blijven werken: een vreemde tegenstelling misschien voor sommigen: Kom het maar eens ervaren.

In maart is NLdoet altijd een van de hoogtepunten van het jaar, waarop we in contact komen met tientallen tot honderden extra mensen (waarvan we natuurlijk hopen dat er veel terugkomen of zelfs blijven hangen). Dit jaar doen we met 12 projecten mee (6 op vrijdag 11 maart en 6 op zaterdag 12 maart en dan nog een paar dagen erom heen) Een week voor de datum hebben we ca 100 opgaven en dat wordt nog wel meer, want meestal geven veel mensen zich pas op het laatste moment pas op: alleen bedrijven zijn wat minder flexibel in hun planning: daar hebben we er nueen stuk op 5 van met elk tussen de 6 en 15 deelnemers. In deze periode moet er dus hard gewerkt worden aan het klaar maken van het gereedschap en het inwerken van de coördinatoren van elk project.

En vlak na NLdoet op de 16e beginnen we met de boomweggeefdagen. Inmiddels hebben we tegen de 10.000 boompje staan van 60 soorten. Ook daar moeten persberichten voor gemaakt, de soorten moeten worden beschreven, er moeten bordjes bij en mensen die helpen uitdelen moeten worden geïnstrueerd. Naast het uitdelen van boompjes aan burgers willen we al jaren onze aanpak breder toepassen. Mogelijk lukt het dit jaar om een proefvak va 5 ha bosplantsoen in te planten. Een leuke actie in dat kader was een rapportage die een Vroege Vogels ploeg kwam maken over deze aanpak (die 20 maart wordt uitgezonden)

En dan werpt het groentetuin seizoen z′n schaduwen vooruit. In de kas van Park 2020 staat als veel zaaigoed op te komen. Maar er ligt ook nog 15 van de 175 m3 compost om de voedsel tuinvakken op te hogen en vruchtbaarder te maken. Deze week hadden we pech bij het weg rijden van 15 m3 in de stromende regen. Maar we (en ook de 4 maatschappelijke stagiaires, die hun voorjaarsvakantie bij ons kwamen door brengen) hebben toch doorgezet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.