Een dubbele week

De blog was een week uit de lucht om dat het weel heel druk was. Vorig weekend domineerde daarbij de 48 uur overwinteringsactie van de GreenTeens van De Heimanshof. En daar was ik zelf ook ( meer dan) 48 uur bij betrokken.Maar het is volop de moeite waard om met deze kids te ervaren hoe waardevol het is om je voor een goed doel in te spannen. De goede doelen daarbij waren de financiering van hun eigen jaarprogramma en het vragen van aandacht (en financiering) voor plekken waar avontuurlijk gespeeld kan worden. Dat hun actie en schot in de roos was, bleek ook uit de overweldigende belangstelling en steun die ze kregen van bekenden en onbekenden en de pers.

In 2 weken zitten ook 2 werk vrijdagen in Heemstede, die om en om in Meermond en in Groenendaal worden door gebracht. En met die groep gaat het de laatste tijd ronduit geweldig. Van de 20 mensen zijn er elke week 15 aan het werken er komen steeds meer leuke initiatieven van de grond.Zo willen we in Groenendaal niet alleen achterstallig onderhoud wegwerken maar ook meer ecologisch opbouwend werk gaan doen, door de stinsenplanten ondergroei uit te gaan breiden.Dat zien de boswachters en de gemeente ook wel zitten en zo komt er een positieve interactiviteit op gang. Zo kwam er deze week een fotograaf van de gemeente op werk bezoek om een tentoonstelling in het gemeentehuis over ons werk te maken en waren er opeens meer dan 1000 struikjes beschikbaar om een deel van Meermond aan te kleden′. Ook komt er na 4 jaar praten en 2 jaar werken nu ook ruimte voor een (betaald) beheercontract.

In Park 2020 is er 175 m3 compost afgeleverd, waarmee we de tuin vakken wat vruchtbaarder en vooral hoger kunnen maken om dit jaar de groene teelt echt goed op poten te zetten.

En donderdag was er op eens een filmploeg van het Vroege Vogels programma om een item te maken over het plan van Ton van Oostwaard om 25000 ha extra bos rondom Amsterdam aan te planten in de komende 10 jaar.En de gedachte groeit steeds meer dat daar niet allen speciaal geweekte stuiken die veel fijn stof uit te lucht halen een rol bij moeten vervullen , maar ook een deel burgerparticipatie in de vorm van ons boominzamelingsconcept. En dat concept hebben we in een soort test uit gevoerd met 250 boompjes van ons en 200 speciaal gekweekte.En zo weten we nu dat we ca 1200 vrijwilligers manuren nodig hebben om de 30.000 boompjes in een volgende geplande test van 5 ha uit te planten later dit seizoen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.