Informeer: 25-2-1016: Help een handje mee met NLdoet


Automatisch herkende tekst voor zoektermen:
Help een handje mee met NLdoet 25-2016 HAARLEMMERMEER – Het Oran- jefonds organiseert NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Haarlemmermeerders kunnen vrijdag 11 en zaterdag 12 maart kiezen uit meer dan 70 klus- sen. Wie komt helpen kostuums wassen bij Pierk, een nieuwe vloer leggen bij inloophuis Esperanza in Badhoevedorp of de materialen- keet van Tudorparktuin renoveren? uit de mouwen steken. We gaan werk. Dat heeft eigenlijk zelfs onze Vriendschap bomen snoeien en zagen en ook voorkeur, want dan kunnen we al het “Het is vooral bedoeld om deze per langs de oevers maaien,” vertelt de werk wat beter inplannen.” sonen, die zich helaas vaak eenzaam directeur van de stichting, Franke van voelen, een leuke dag te geven. der Laan. Verwendag Tachtig procent van deze groep is Vincent van Munster, oprichter van namelijk op zoek naar vriendschap- In de natuur de stichting Philia, brengt mensen pen, maar vindt het vanwege hun “Werken in de natuur is overigens met een beperking die op zoek beperking vaak (heel) lastig,” aldus de echt niet altijd koud en zwaar,” stelt hij zijn naar vriendschap met elkaar in zeer betrokken oprichter. “Deze dag gerust. “We gaan er iets moois van contact. “Tijdens NLdoet organiseren leggen we hen in de watten, maken maken. Alle kinderen tussen 6 en 100 we ieder jaar een verwendag voor we er een echte verwendag van.” zijn welkom, zeg ik maar zo, iedereen vrouwen. Sommigen zijn slechtziend, mag meedoen. Extra leuk is dat je zitten in een rolstoel of hebben een Aanmelden voor de klussen in voor een speciale prijs van 5 euro vorm van autisme. Ze krijgen een lek- Haarlemmermeer en de rest van Ne- een pannenkoek kunt eten met wat kere lunch, een soort high-tea en ze derland kan via de website nldoet.nl. drinken erbij in het naastgelegen pan- kunnen bijvoorbeeld hun nagels laten Sommige klussen hebben al genoeg nenkoekenhuis.” En verder: “Groepen lakken of hun haar stylen.” vrijwilligers. of bedrijven mogen zich ook buiten NLdoet opgeven voor vrijwilligers- Stichting M.E.E.R. Groen zet zich in voor het ecologisch beheer van de natuur. “Een van de klussen die je bij ons kunt doen tijdens NLdoet is in het Haarlemmermeerse Bos, bij recreatiegebied de Groene Weelde. Het wordt een dag lekker de handen Burgemeester en wethouders tijdens NLdoet Ook de Haarlemmermeerse collegeleden steken tijdens NLdoet tradi- tiegetrouw de handen uit de mouwen. Zo helpt Marjolein Steffens van de Water vrijdag 11 maart mee met de opknapbeurt van wijkgebouw de Boerderij in Hoofddorp en kiest Adam Elzakalai voor de grote schoonmaak bij sportvereniging Abbenes. Zaterdag 12 maart maakt Derk Reneman foto’s voor de website van de Vrijwilligers Centrale ter- wijl Tom Horn een high tea serveert voor de bewoners van verpleeg- huis Eijkenhove. Theo Weterings gaat die middag balkonbakken vullen met violen samen met cliënten van woon- en zorgcentrum Cordaan in Het Zomerpark Teamspirit tijdens NLdoet bij stichting M.E.E.R.Groen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.