Al zaaien in Februari

Het winterseizoen is zo zacht geweest dat veel soorten (zoals de gele kornoelje) een week of 6 eerder bloeien dan ′normaal′. En zelfs de eerste hommels, honingbijen en en wantsen lieten zich deze 2e week van februari al zien. Om die reden zijn we op Park2020 dan ook vast begonnen met het voorzaaien van groentes in de kas om later uit te planten. Dat kwam trouwens weer goed uit, want de hele middag dat we bezig waren regende het stevig. En me de 3 stagiaires van deze week was de Park2020 ploeg al aangegroeid tot 9 mensen.

In het wandelbos willen de bollen die we net voor Kerst geplant hebben, nog niet echt verschijnen,maar de bollen die er tussen 2007 en 2014 zijn gezet breiden zich gestaag uit tot een bloementapijt. En tot onze verrassing kregen we deze week uit onverwachte hoek weer een grote doos met ca 5000 bollen.Die gaan we komende week planten, maar zullen waarschijnlijk pas in 2017 bloeien .

Inmiddels worden er veelbelovende stappen gezet om een groter Meergroenbestuur te vormen, waar het steeds uitdijende takenpakket ondergebracht kan worden.

In Heemstede groeit de groep deelnemers ook gestaag. Deze week weer 12 mensen, die in Meermond aan de gang gingen om de deze week nieuw opgebouwde ijsvogelwand in ogen schouw te nemen. Helaas werd deze wand binnen een week al weer beschadigd door kinderen die hem als glijbaan gebruikten. Na maanden werken in het moeras hebben we onze focus verlegd naar het terugdringen van braamstruiken. Dat kwam goed uit om de hele ijsvogelwand en ombouw af te dekken met een dik pakket stekelige braamtakken, die de duidelijke boodschap moeten uitdragen dat er in heel Meermond gespeeld mag worden, maar niet daar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.