Doorbraken

Deze goede week begon met een inspirerende slowfood kook workshop met de GreenTeens.

Op maandag togen we voor het eerst dit jaar weer eens naar De Kaag, na eerst 1000 Groenendaal boompjes te hebben ingekuild, 2 nieuwe Eco wild life stagiaires te hebben ingewerkt en weer een bosvak in het wandel bos Hoofddorp te hebben afgerond.

Op dinsdag werd de laatste van 100 m3 compost uit 2015 verdeeld over de 2016 vakken en werd er overeenstemming behaald over 140 m3 extra compost om het 2016 seizoen perfect te laten starten. Ook kwam de financiering voor 2015 rond van Park2020 en werden er 4 extra 2020 activiteiten ingepland: een NLDoet werkdag half maart, een zaaifeest op 12 mei, een oogstfeest op 18 augustus en een poging om het Guinness Book of record grootste bieten salade ter wereld te realiseren (waarvan iedereen van mee-eten)op 22 september.

Op donderdag maakten we kennis met nieuwe kandidaat bestuursleden van MEERgroen en werd de bestuursvergadering van 8-2 voorbereid. En er kwam zicht op het certificeren van de boomhut en het oude deel van het boomlabyrint zodat de sponsoringactie voor het 2e deel ook op gang kan komen.

Op vrijdag was er weer een veel belovende groep van bijna 15 mensen actief in Meermond (waarvan 4 nieuwe).Naast de onweerstaanbare aantrekkingskracht om het moeras vorm te geven, werd er nu ook vooral weer gewerkt aan het terugdringen van enorme braamstruwelen en er kwam zicht op de bereidheid van de gemeente om burgerparticipatie in het groen in Heemstede een structurelere in bedding te geven.

En de week werd afgesloten op zaterdag met een projectdag met 7 mensen op de spoorlijn in Amstelveen: weer 40 m spoordijk op geschoond.En een van de nieuwe mensen daar wil zich inzetten om meer Amstelveners bij het spoorlijn project te betrekken en heeft daar ook de lokale ingangen voor.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.