Zwolle en Heemstede

Het jaar komt weer wat op gang. Na een heel stille december en januari wat opkomst van vrijwilligers betreft, wordt het gaandeweg weer wat beter. Zo hebben blijkbaar veel mensen goede voornemens om dit jaar wat te gaan doen. Via de vrijwilligers website kwamen heel 2015 6 meldingen binnen, waarvan niemand bleef hangen en in deze maand al 26, waarvan er tot dusver een viertal de daad bij het woord voegde.

insectenhotels

We hebben inmiddels 9 insectenhotels in bestelling deze winter, waarvan we deze week aan nr 6 en 7 begonnen zijn.Daarnaast hebben we een vandalismebestendig exemplaar (bedoeld voor openbaar terrein,waarin we ca 2000 kg beton verwerken) ook weer in productie genomen.

projecten

Voor NLdoet ( 11 – 12 maart) staan inmiddels 12 projecten op stapel. Het persbericht daarover gaat komend weekend uit

Maar bij ons is het elke dag NLdoet: op maandag werkten we in het wandelbos Hoofddorp met een voor daar redelijke ploeg van 8 mensen Maar die groep mag best nog wat groter. Op dinsdag bij Park 2020 was het een stuk minder met 1 extra persoon. Toch begint de voedseltuin (als je er maar elke week werkt) er uit te zien zoals we willen,. En in de kas is het al zo warm dat we de eerste gewassen kunnen gaan zaaien. Op vrijdag wordt het steeds leuker in Heemstede, waar we deze week in Groenendaal werkten, met 14 mensen. Dat levert dan op dat er weer een halve ha van bramen en/of esdoorns vrij is gemaakt ,zodat de oude monumentale bomen en bijzonder soorten (hulst,taxus, vogel kers,eik, vuilboom, lijsterbes) de ruimte krijgen en beter te zien zijn.En natuurlijk hielden we er weer een paar honderd bomen voor de boomweggeefactie aan over (en een groot gevoel van tevredenheid). Ook lijkt het erop dat we ons niet alleen hoeven te beperken tot het wegwerken van achterstallig onderhoud. De gemeente heeft er wel oren naar dat we op een vrijgemaakte stukken ook stinsenplanten gaan uit zetten. En uit een tuin in Aerdenhout kunnen we misschien binnenkort al een grote partij bollen daarvoor gaan oogsten.

Zwolle

De eerste keer dat het gelukt is aan een stageprogramma van een school en gastles te koppelen was deze week. Daarvoor moest ik wel naar de Groene Welle in Zwolle , waar een MBO sportvisserij opleiding gevestigd is, van waaruit 2 studenten (uit Lisse en Badhoevedorp) bij ons stage hebben gelopen. In zo′n les van 2 uur is onze werkwijze en de waarde voor een stage goed uit te leggen en komen er wellicht andere samen werkingsverbanden uit voort.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.