Een week met vorst

Het was een meer dan gemiddeld drukke week, waarin van alles gebeurde.

het gewone werk

Op maandag begon de week met vorst (eindelijk), die het niet makkelijk maakte om de 2500 boompjes die we de vrijdag ervoor uit Groenendaal hadden geoogst in te kuilen. Maar met wat moeite lukte dat toch.Toen dat klaar was togen we met 5 mensen naar het Wandelbos Hoofddorp, waarde grond minder bevroren was en waar we 3000 m2 bos ontdeden van bramen, ribes, essen en esdoorns en een aantal takken rillen opknapten. Dat nam tot 4 uur.

Op dinsdag was de uitdaging om de composthopen (100 m3) van de pompoenen af te graven en te verdelen over de andere tuinvakken. De vorst maakte dat gelukkig eenvoudig. De weken er voor hebben we 70 m3 door de blubber moeten trekken. Maar met de vorst konden we prima overal komen. We moesten alleen door 10 cm bevroren grond steken. Dus verhuisde weer 20 m3 naar zijn definitieve plek. Er er bleef tijd over om te inventariseren hoeveel m3 er nog extra aangevoerd moet worden (300 m3!) om alle lage en dicht slempende kleiplekken op te hogen)

Vrijdag viel de dooi in, maar was het nog wel snijdend koud. Toch togen we met 9 mensen aan het werk in Meermond en hielden ons warm met het knotten van wilgen en het leeg trekken van een moeras (riet en haagwinde) en een dijk (bramen)om, bijzondere plantengroei ruimte te bieden. En tegelijkertijd hebben we vast een paar bijzondere planten zoals koningsvarens uitgezet en het knuppel(heksen)pad door het moeras opgehoogd met nieuwe stammetjes.Omdat het vroor kon de gemeente Heemstede met een kraan en een tractor het terrein in om de ijsvogelwand te herstellen, die op een sportdag vernield was ( met een broedende ijsvogel erin!) door hem als klimwand voor 150 kinderen te gebruiken….

De week werd in Amstelveen op zaterdag afgesloten met een mooie ploeg van 8 mensen die kwamen helpen om weer 80 m van de museum spoorlijn op orde te brengen. En toen was het weer weer totaal anders en konden we bij 10 graden in het zonnetje lunchen en koffie drinken.

andere zaken

Naast het gewone werk was het een drukke vergaderweek: op maandag met geïnteresseerden om in het MEERgroenbestuur toe te treden. De hele avond werd gevuld met een sessie om over visie, misse en strategie te praten. En de donderdagavond werd gevuld met een Heimanshof bestuursvergadering, waarin een belangrijk thema de wens van de gemeente was om MEERgroen en Heimanhof formeel te scheiden. Die wens staat op gespannen voet met de intentie om zoveel mogelijk synergie te creëren, dus het was geen gemakkelijke noch productieve vergadering. Het ideale compromis moet nog gevonden worden.

De donderdagmiddag was productiever: een middag lang een interview met het vakblad voor hoveniers met als thema burgerparticipatie in het groen en het zoeken naar synergie met die bedrijfstak.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.