Winters weer

Een week is nooit saai, maar deze week stak wel weer boven het gemiddelde uit. allereerst moest er veel geregeld worden:1000 2e hands bamboe stokken om insectenhotels van te bouwen haalde ik op maandag bij een intussen vast adresje in Tiel. Alleen was de last zo groot dat ik op de snelweg niet harder dan 65 kon rijden vanwege het slingeren. Ook 20 m3 snippers en 12 m3 mest kwamen deze week rond ( maar moeten nog afgeleverd worden).

het grootste deel van de week was het verder een beetje nat en winters. Dat zijn altijd welkome dagen, waarop we eindelijk eens tijd hebben om binnenklussen af te maken zoals kassen opruimen, bordjes schilderen en zoals deze week insectenhotels bouwen. Deze week kwamen er 2 insectenhotels helemaal klaar (waarmee het aantal grote op 5 komt voor dit seizoen) en begonnen we aan het eerst vandalisme bestendige soort.

Compost rijden in de blubber van Park 2020 was geen groot succes, maar we kregen toch weer 1 berg compost klaar:nog 4 te gaan van de 8.

De meest bijzondere dag van de week was vrijdag, die slecht begon met de noodzaak om 112 te bellen om een vrijwilliger op te halen de thuis onwel was geworden. Hoewel de ochtend verder uitgesproken nat en koud was, waren er 12 mensen komen werken die allemaal door gingen in Groenendaal tot 3 uur. Samen kregen we in ongelofelijk slecht weer toch een halve ha Groenendaal esdoorn vrij en dat leverde weer 2000 boompjes op voor de boomweggeefactie. Deze intrinsieke motivatie van ons clubje is nu ook bij de gemeente opgevallen en wordt mogelijk vertaald in een ander ( beter) soort samenwerkingverband.En onze doordouwers hadden een extra ′oorlam′ of pannenkoek aan het einde van de dag meer dan verdiend.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.