Het werk begint weer

Deze week hebben we het werk weer opgepakt. De extreem zachte winter maakt het mogelijk om wat achterstanden in het beheer in te lopen. Dat geldt in ieder geval voor de tuinprojecten,waar het spitten en compost omzetten inmiddels weer redelijk op schema is. Dat geldt iig voor de tuin op de Geniedijk, maar ook voor het Park 2020 project, waar we deze week 20 m3 compost van de pompoenhopen over de rest van de tuinen verdeeld hebben (nog 40 m3 te gaan) .

In het Wandelbos Hoofddorp is het beheerrondje Oude Wandelbos nu gevorderd vanaf De Kinderboerderij langs de Kager tocht tot langs het Piraten pad fietspad. Deze week zijn we begonnen met de kant van de Fruittuinen. Met nog 3 maanden te gaan moet het voor het eerst in 4 jaar wandel bos volledig klaar kunnen komen. De tijd van brandjes (zoals bramen en berenklauw) blussen lijkt voorbij. Als we het zo bij kunnen houden krijgen we steeds meer tijd voor ecologische inrichting ipv het wegwerken van achterstallig beheer.

In Meermond blijft de ploeg ruim 10 mensen sterk. Daarmee hebben we in 1 dag weer een prachtig stuk moeras terug gewonnen van waterwilg, riet, bramen en haagwinde. Op die 1000 m2 komen de pluimzegges weer tot hun recht en is er weer ruimte voor bijna verdrongen andere moerasplanten zoals gele lis, munt en bijzondere varens en mossen, die we nog niet gedetermineerd hebben. Leuk en voldoening scheppend om te doen en leuk om te ontdekken dat je 2x zoveel kan doen als je dacht, maar vraag niet hoe we er uitzagen ( het moeras is op somige plekken meer dan laarsdiep).O ja en ook leuk om midden in de winter in een warm zonnetje buiten te lunchen.

De zaterdag werd deze week besteed aan de Haarlemmermeer spoorlijn. Daar was de groep nog maar 5 mensen. Maar toch hebben we bijna 50 m zwaar door bramen overwoekerde dijk opgeknapt. Met zo′n groep kunnen we per jaar 1 km dijk bij houden. Om de hele dijk ecologisch in beheer te krijgen moet hij dus 8 x groter worden oftewel 40 mensen worden (de spoorlijn is 7.5 km lang). Het EMA bestuur is nu eindelijk na 2 jaar ook overtuigd dat dit werk niet alleen aan MEERgroen overgelaten kan worden en dat er meer trammensen mee moeten helpen. Laten we hopen dat het werkt.

Sociale media

Het jaarbegon ook met een positieve trend. Al jaren hebben we 11 advertenties voor gastouders, werkers, en bestuursleden uitstaan. Af en toe komt daar een reactie op, maar deze week opeens 8 tegelijk. Waarschijnlijk mensen die goede voornemens voor 2016 in daden omzetten. Wie weet hoe veel het er dit jaa rnog gaan worden. We kunnen nog veel mensen gebruiken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.