Een nieuw jaar: 2016

De overgang naar een nieuwe jaar geeft altijd stof tot overdenking.

het jaar 2015 was een goed jaar, maar absoluut niet het beste jaar. De groei in deelnemers en areaal hebben we dit jaar niet vast kunnen houden. Maakten we in 2014 bijna 13000 mandagen met bijna 1500 mensen. In 2015 is dit ingezakt naar 9000 met bijna 1000. Daar zijn verschillende oorzaken voor:

– het maatschappelijke stage programma is geïmplodeerd , omdat de scholen niet meer betaald worden voor hun uren (wij als stageaanbieders kregen trouwens nooit iets: al het geld wat beschikbaar was bleef aan de strijkstok hangen in Den Haag, de gemeente, andere ′coördinerende′ organisaties en de scholen)

– De bezuinigingen in de GGZ hakken er flink in. Mensen krijgen allen nog maar crisis opvang ( medicijnen) voor een beperkte periode niet meerde kans om 6 maanden of meer om hun leven op orde te krijgen. En dat betekent dat we wel elke week belangstellenden binnen krijgen, maar na 1-3 weken aandacht vallen de meesten weer weg.

– Ook het UWV beleid is steeds stringenter geworden, waardoor mensen met een werkloosheids situatie opgejaagd worden naar een nieuwe baan. Of die nu geschikt is of niet.

– Een dele van onze vrijwilligers wordt zo oud dat ze niet meer kunnen werken

0 Ende samenleving in z′n geheel wordt steeds vluchtiger, waardoor mensen liever en paar weken of maanden ergens shoppen en dan weer iets ander proberen, maar slechts weinigen zich meer voor lange tijd binden en in dei tijd de benodigde kennis en ervaring opdoen.

Dus 2016 wordt weer een uitdaging.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.