HC: 24-12-2015: Wandelbos Hoofddorp hele jaar in bloei


Automatisch herkende tekst voor zoektermen:
Wandelbos Hoofddorp hele jaar in bloei HE 24-12-15 HOOFDDORP De vrijwilligers van Stichting MEERgroen hebben in de afgelopen 4 jaar het wandelbos in Hoofddorp flink onder handen genomen. Elke maandag is er hard gewerkt om allerlei probleemsoor- ten zoals bramen, reuzenberen- klauw, ribes, zaailingen van es, esdoorn, iep en andere boomsoor- ten onder controle te krijgen. Getuigen hiervan zijn de vele takkenrillen die in het bos verschenen zijn. Hier kunnen onder andere kleine dieren schuilen of broeden. De vrijgekomen ruimtes zijn ingevuld met kruiden en bollen die het bos aantrekkelijker maken voor bezoekers én fauna. Vrijwilli- gerswerk vereist meestal woeke- ren met tijd en geld. Om het park van 6.5 ha floristisch in te kleden kweekt of koopt Stichting MEERgroen planten en (stinzen) bollen, die zich zelfstandig voortplanten. Zo is er afgelopen maandag de laatste hand gelegd aan het bollenseizoen. Circa 25.000 bollen van inheemse soorten, zoals winterakoniet, lenteklokje, holwortel, daslook, reuzen sneeuwklok, gewone sneeuwklok, wilde krokus en aronskelk zijn in de grond gestopt. Deze soorten bloeien van december tot mei, waarna bosrandplanten zoals vingerhoedskruid, stinkende gouwe, die eerder al uit geplant zijn, de bloei overnemen. “In 2007 is er een soortgelijke actie geweest waarbij 20.000 sneeuwklokjes en narcissen zijn uitgezet”, laat Franke van Laan van Stichting MEERgroen weten. “Deze bollen hebben zich in tussen vermenigvuldigd tot meer dan een half miljoen stuks. Op dezelfde manier verspreiden de toen ook uitgezette kruidensoorten zoals longkruid, maagdenpalm, lievevrouwen bedstro, bos zegge, bos zonnebloem, daslook en armbloemig look zich ook. Dit zorgt voor een uitgebreide bloemendeken het hele jaar door.” – 5 Nieuwjaarskeitjes voor winkelend publiek HOOFDDORP Namens de onderne- mers van Hoofddorp Winkelstad worden er zondag 27 december nieuwjaarskeitjes uitgedeeld door twee stenen figuren. Op de steentjes staan leuke handge- schreven complimenten, zoals: ‘Jij bent een Kei!’ Daarnaast zorgt Koning winter op zijn troon voor een winterse sfeer in het centrum. Neem even een pauze tijdens de inkopen voor het oud en nieuw feest en luister naar zijn indruk- wekkende verhalen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.