Klimaatmars

Waar we vorige week steeds de weergoden mee hadden, was het deze week keer op keer mis.

Op maandag viel het nog mee bij het werken in het Wandelbos, maar op dinsdag gingen alle sluizen de hele dag open. Dat gaf tijd om de kas eens een grondige snoei- en op ruim beurt te geven en om het bouwen van insectenhotels op poten te zetten. Dinsdag was, met spitten op park 2020 (ondanks de regen),een bijeenkomst over het Stadspark Hoofddorp (waar we eindelijk concrete plannen met een landschapsarchitect gingen maken) en met een bijeenkomst van het platform Haarlemmermeer Groen, een drukke dag.

Op woensdag was het weer niet veel beter, maar af en toe was er toch een droge bui. In die perioden hebben we een 60 jaar oude Els met een verrotte voet die tegen een andere boom was aangewaaid (maar op 15 m hoog aan een tak vast zat) klaar gemaakt om door de jeugdclub omgetrokken te worden. Met slecht weer is dat net een verzetje waar iedereen voor in is. En het klein zagen van de boom daarna was natuurlijk ook een avontuur,wat we op donderdag af hebben gemaakt.

Op vrijdag kwam de nieuwe wethouder openbare werken van Heemstede langs om kennis te maken met onze vrijwilligersgroep op Meermond, om een nieuwe schaftkeet ( voor ons,bij slecht weer) te openen en om te bespreken hoe we burgerparticipatie in Heemstede op een hoger plan kunnen trekken. En natuurlijk werd er ook flink gewerkt: het terug dringen van bramen en het zagen van knotessen en -wilgen.

Op zaterdag vierden we met ca 45 actieve vrijwilligers het 40 jarig bestaan van De Heimanshof met een lezing over hoe de tuin in de periode 1975- 2005 zich ontwikkeld had.

En op zondag waren er wereldwijd steundemonstraties voor de klimaattop in Parijs die maandag begint. In Amsterdam waren ondanks het barre weer toch nog een paar 10.000 mensen op pad, waaronder ons ploegje uit De Haarlemmermeer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.