natuurwerkdag

Deze week werd gekenmerkt door extreem zacht weer met nachttemperaturen van 10-15 graden en over dag tussen 15 en 20 graden, terwijl dit normaal voor november resp, 5 en 10 graden is , Het was dan ook toepasselijk dat de week begon met een Heimanshof lezing over klimaatverandering en de rol van de mens daarin. Opvallend was dat de lezinghouder een klimaatscepticus was, die de rol van de cycli van de zon belangrijkers inschatte dan de invloed van de mens. Maar hij was het met de zaal eens dat er aan de manier waarop de mens met zijn leefomgeving omgaat niet alleen voor het klimaat maar ook voor andere gemeenschappelijke goederen en grondstoffen desastreus is en drastisch moet veranderen. Maar hij was bang dat klimaatalarmisten door een demping van de temperatuur stijging (door de zonnecycli) de argumenten uit handen geslagen gaat worden om dat verandering proces kracht bij te zetten.

Het grootste deel van de rest van de week stond in het teken van de nationale natuurwerkdag en de voorbereidingen daarvoor: zoals het uitsorteren van (oude) handschoenen en de gereedschappen. En we werkten extra in een paar projecten buiten de tuin

Zo werkten we maandag bijna de hele dag in het Wandelbos Hoofddorp alwaar we bijna een halve ha van ondergroei vrij konden maken. En dinsdag togen we met de GGZ groep naar Meermond om daar extra te werken en deze groep met dit terrein kennis te laten maken. Op vrijdag werkten we met 13 man in Groenendaal waar we een nooit vertoonde 2 ha bos ontdeden van niet geringe aantallen esdoorntjes van tussen de 2 en 10 jaar oud. Zaterdag was de eigenlijke natuurwerkdag. En daarop werkten we met 3 ploegen tegelijkertijd in het Wandelbos, het Groene Carre Zuid een aan de museumspoorlijn in Amstelveen. En volgende week gaat dat nog even door.

BinnensteBuiten

In Park 2020 werd er rustig doorgespit om de voedseltuin klaar te maken voor de winter en op woensdag kwam de op name die op 26 augustus (met stromende regen) was gemaakt op de landelijke TV bij hetprogramma Binnenstebuiten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.