Burlende herten

Deze week viel de herfst echt in met mooie herfstkleuren en vallende bladeren.

Het was mooi rustig weer. Ideaal om veel te doen en veel te genieten.

Op maandag namen we het Wandelbos onderhanden en schoonden tussen de 1000 en 1500 m2 bosgrond van bramen, opschot en brandnetels. In de tuintje op het Kaageiland kon het opbrengen van ruige mest beginnen, nu langzamerhand de meeste teeltvakken leeg geoogst waren.

In de avond volgde er overleg met het daklozencentrum om een braakliggende terrein in de buurt te ontwikkelen voor hun cliënten.

Een overleg met de landelijk koepel van hoveniers en tuincentra op dinsdag over samenwerking op het gebied van ′groene duurzaamheid′ bood allerlei perspectieven voor de toekomst.

In de voedseltuin op Park2020 werd een begin gemaakt met klaarmaken de tuin voor de winter: wieden, spitten en bonenstaken opruimen.

Op De Heimanshof werd de hele week gewerkt aan het maaien van weides en het verwijderen van opschot en bramen in het bosplantsoen. En dat gaat nog wel even door. De verrassing voor de Jeugdclub in deze herfstvakantie was het leeg mogen oogsten van een boomgaard met vooral (grote) goudrenetten in de Bijbelse tuin. En daar hoorde natuurlijk ook een rondleiding in die 2 ha tuin bij.

Deze vrijdag werd besteed aan het opknappen van de Sparrenlaan van Groenendaal in Heemstede (met nog 1 overgebleven spar en verder allemaal dennen), waarvan de mooie grote bomen finaal schuil gingen achter duizenden flink uit de kluiten gewassen esdoorntjes van tussen de 50 cm en 10 m hoog. Met 10 mensen kregen we de helft van de laan klaar.

De zaterdag werd deels besteed aan het opnemen van een film over de waarde van natuuspeelplaatsen, het zoeken van Burlende herten in de Amsterdamse waterleiding duinen met de Stuinkids en het begeleiden van 350 bezoekers aan de Nacht van de nacht in Wijk aan Zee.

Ook op zondag stonden de herten op het programma bij de jaarvergadering van de Greenteens. Hierbij evalueerden we het programma 2015, maakten het programma 2016, kozen een nieuwe GT bestuur, picknickten samen en daarna togen we ook naar de duinen. Zowel de zaterdag als de zondag waren alle herten door de grote belangstelling overdag weggetrokken en rustig, maar tegen de avond toen iedereen weg was (behalve wij) kwamen de grote mannetje helemaal los in geburl en gevechten. Het was spectaculair en zeer de moeite waard.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.