Paddenstoelen en geen inspiratiedag

Zoetjes aan zakt de temperatuur en gaat de groei kracht er in de natuur wat uit. Maar de oogsten blijven nog steeds op hoog niveau omdat met name de planten het laatste beetje energie in hun voortplanting (vruchten en zaden) stoppen. En met ca 15 graden en een zonnetje is het heerlijk om buiten te werken. Dat hebben we in het Wandelbos gedaan op maandag, maaien en hooien in De Heimanshof de hele week en op Park 2020 op dinsdag. Ook op vrijdag in Groenendaal hadden we een mooie ploeg van 12 mensen, waar we misschien wel een hele ha bos mee gereorganiseerd hebben. En overal kom je dezer dagen paddenstoelen tegen: gordijnzwammen reuzenbovisten, plooivoetstuifzwammen, aardappelbovisten, wasplaten, duizenden honingzwammen, koraalzwammetjes,fopzwammen, 10 soorten inktzwammen, melkzwammen, judasoren,rode stropharia′s, vogelnestjeszwammen het kon niet op.Het zijn er zoveel en zo gevarieerd dat je elk jaar zelfs op dezelfde plaatsen weer nieuwe soorten leert. Er was zelfs een soort die op de Japanse Shiitake lijkt (zou die ontsnapt zijn uit een kwekerij?)

Er werd ook veel overlegd en vergaderd deze week: met de Groenlinks fractie. met MEerwaarde en met stichting Yippee (over natuurspeelplaatsen), allemaal om op korte en lange termijn meer samen te gaan werken ter wederzijds voordeel.En met het MEErgroenbestuur.

Wat de hele week als een zwaard van Damocles boven de week hing van de Slowfood kookworkshop in Park café Groen. Daar moesten we minstens 50 betalende mee-eters voor vinden om het voor het restaurant de moeite waard te maken. En die vonden we niet. Jammer dat we 35 wel geïnteresseerde mensen moesten afzeggen. Zo wordt een item uit het inspiratie programma een beetje een afknapper.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.