Nog meer Oogstfeesten

Deze week begon ongewoon luxueus met een dagje verjaardag vieren met mijn gezin op zondag en mijn eerste snipper- of vrije dag in 2 jaar: met mijn zoon een dagje op pad.

die 2 dagen waren de mooiste van de week en daarna was het weer 3 dagen (deels) regenen,waardoor veel werk inde tuin en op Park 2020 vertraagd werd. Wel kwam er leuk nieuws van het Hoveniersbedrijf dat vorige week 4 insectenhotels tegelijk had afgenomen: Eerst wilden ze ze zonder veel ruchtbaarheid plaatsen (bij woningbouw verenigingen met natuur tuinen in Utrecht), maar ze vonden deze zo mooi dat het de moeite waard was om er een openingsspektakel om heen te bouwen. En dat is natuurlijk wat wij ook willen: zo kunnen we mensen bereiken om te vertellen dat de meeste insecten alleen maar nuttig en interessant zijn en niet eng of lastig) En dat is ook leuk voor de vrijwilligers die ze gebouwd hebben als blijk van waardering ,want zij gaan dan natuurlijk ook mee… en ze bestelden er meteen nog 6 bij!

straf van de gemeente?

Een minder leuk bericht kwam van de gemeente Haarlemmermeer, die een brief stuurde naar De Heimanshof die veronderstelde dat de Heimanshof illegaal het′bedrijf van de heer van der Laan′ Stichting MEERGroen subsidieerde. Die brief was geheel geschreven in de sfeer van het geïnstitutionaliseerde wantrouwen van de formele papieren juridische wereld. Dat is een wereld die wij totaal afwijzen in ons streven om er met elkaar(voor de komende 100.000 jaar) iets moois van te maken. Dat zo′n brief geschreven wordt is gewoonweg verdrietigstemmend, want in het antwoord naar de gemeente konden we aangeven dat de netto geldstroom van MEERgroen naar De Heimanshof gaat en niet andersom en dat dat zeker geen straf van 20 % reductie van het subsidiebedrag waard is.

Rotary lezing

Donderdag werd de gewone werkdag onderbroken door de kans om voor De Rotary club Haarlem een lezing te houden over mijn top- down en bottom-up zoektocht naar het handvat voor de inrichting van de samenleving binnen de draagkracht van ons wereld Ecosysteem. In plaats van 20 waren er 40 leden.Dat was een goed teken. De 70 % ouderen ( 70 Plus) hadden meer moeite met mijn analyse en aanpak dan de 30 % jongen ( 30- 50 jaar)> de lezing was aangevraagd in het kader van het jaarthema over ′niet bestaande zekerheden′. Ik hoop dat er wat geland is in Haarlem en dat er misschien een aantal samen werking verbanden gaan ontstaan, of dat nu adviesraad leden of bestuursleden zijn, het financieren van bestaande projecten of het starten van een nieuw project in Haarlem zelf.

Groenendaal

Op vrijdag was het prachtig weer.Die dag hadden we uitgekozen om samen met IVN Heemstede (15 mensen), ons eigen groepje (13) en 6 Oracle mensen op een team buildings dag aan de gang te gaan in Groenendaal. 3 weken eerder hadden we een prachtige plek ontdekt waar een 200 jarige beuk met zaailingen van 100 jaar,80 jaar, 40 jaar en 5 jaar ingebouwd stonden tussen bramen en esdoorn opschot. Dat vroeg om een beetje ecologisch en recreatief beheer om dat beter toegankelijk te maken. En dat hebben we gedaan over een halve ha.Het is leuk werk waar je al je spieren en zintuigen bij kunt gebruiken. En om je heen zie en ervaar je van alles. 10 soorten paddenstoelen(al of niet eetbaar), een kudde van 10 schotse Hooglanders en noem maar op) en tussen door verzamelden we 500 boompjes voor de boomweggeefdag in maart. De Oracle mensen haddden het zo naar hun zin dat ze terugkomen, maarde IVNers waren niet erg toegankelijk.

Oogstfeesten

Direct na de Groenendaal actie die om half 4 afliep begon om 4 uur het 2e grote spektakel om de voedseltuin van Park 2020 op de kaart te zetten (tijd om om te kleden was er niet) De oogst was nu op z′n top dus we hadden een persbericht gewijd aan een oogstfeest waar men gratis van de producten kon komen proeven. Alle kranten hadden dat bericht opgenomen dus er kwamen meer dan 100 mensen op af. Waaronder ook vele gezinnen met kinderen( wat de bedoeling was). Dat gaf in het anders zo bedaagde kantorenpark een vrolijke sfeer waarin er pompoensoep boven een heksenvuur gemaakt werd en knalrode bloed- en princessen pannenkoeken werden gebakken van zelf gemalen graan voor resp jongens en meisjes.

het leukste bericht van dat 4 uur durende evenement was dat er serieus gevraagd werd of dit nu al 2 maanden durende experiment ( bedoeld voor 3 jaar) niet een permanente vorm van duurzaamheid in dit kantorenpark zou kunnen worden.

En op zaterdag was het al weer raak: Deze keer een oogstfeest gecombineerd met een ( Nationale) burendag op het Tudorpark. Deze keer in de vorm van zelfgemaakte producten en een barbecue . En weer met prachtig weer en veel buren die zich voor een tuin wilden inschrijven

zondag

En het feesten van deze week is nog niet klaar. Morgen gaan we op een combi-eskskursie van de Struinkids met de Greenteens naar een ′verboden gebied′ in de waterleiding duinen. Het is bedoeld als een kennismakingsdag tussen de oudere struinkids en de Greenteens om de overstap makkelijker te maken.Het doel is het vogelringstation, waar nu de vogeltrek op z′n top is en waar we veel bijzondere vogels van dichtbij en uit de hand kunnen zien de kinderen een onvergetelijke ervaring te bieden. Maar we moeten wel vroeg op: 8 uur verzamelen.

En in de middag is de laatste dag van de opening van de Struintuin , die we afsluiten met alle gastouders en belangstellenden op een borrel van 4- 5.Want na 1 oktober wordt het te fris om mensen te vragen 4 uur lang op de struintuin te passen. Dan zit het 4e seizoen erop en gaan we weer groots openen op 15 april 2016.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.