Teveel regen

Afgelopen weekend sloeg de zomer abrupt om in de herfst met temperaturen die zakten naar 18 en 15 graden en elke dag bergen regen.

De meeste terreinen kunnen die regen prima hebben, maar niet de van Park 2020. Die tuin verzuipt letterlijk en de planten (vooral de bonen) gaan dood door de overmaat aan water.

Op maandag kregen we na 4 weken eindelijk de stormschade aan gevallen takken opgeruimd van de zomerstorm in het Wandelbos. De maandag avond werd besteed aan het opnieuw op de kaart zetten van het boomplantidee (met wijken en kernen) in Park 21. En verder bestond de week vooral uit schuilen voor de regen en waar en wanneer mogelijk wieden en maaien met afhooien.

De vrijdag was (ook met regen) bestemd voor onderhoud aan Groenendaal.We ontdekten er een plek midden in het bos waar een groep Beuken rond een monumentaal exemplaar van misschien wel 150 jaar verloren stond tussen esdoornopschot. Die mooie groep gaat we de komende weken toegankelijk maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.