Heimanshof 40 jaar

De Greenteens Survival actie bleek gezegend door het beste weer denkbaar.De 2 dagen ervoor werden gekenmerkt door enorme onweers en- regenbuien en de drie dagen er onmiddellijk na door 60 uur onophoudelijke regen. Daar viel ede paar druppeltjes uit een grijze lucht die ons nauwelijks nat maakten bij in het niet.

Hoewel de schoolvakanties nu voor bij waren viel het met de vrijwilligers aantallen deze week nog niet mee.

De maandag en de dinsdagmorgen vielen dus letterlijk in het water. Geen mogelijkheid om iets in het wandelbos of De Heimanshof buiten te doen. Dus van arren moede begonnen we aan de bouw van de eerste grote insectenhotels voor het winterseizoen en kreeg de kas en de aquaria een opknapbeurt voor het jubileum weekend. De dinsdagmiddag was net droog genoeg om de wekelijkse beurt van de voedsel tuin op Park2020 te doen, maar vaak liepen we daarbij tot onze enkels in de modder van met water verzadigde grond. De tuin begon wel vorm te krijgen voor de officiële opening op woensdag 26 augustus: de bonen begonnen te bloeien, de pompoenen en courgettes begonnen te produceren, inde kas begonnen de augurken te groeien en ook de bieten en zelfs de kolen begonnen goed te groeien. En op deze dag kregen we de bevestiging dat de KRO/NCRV een rapportage van het project wilden maken op donderdag 27 augustus.

Pas woensdag en donderdag was er buiten te werken en kregen we de tuin zelf een beetje op orde voor het 40- jarig jubileum weekend. Helaas sloot ik donderdag af met een rare auto schuiver waardoor de auto bijna total loss was met een verbogen achteras. Dus de Heemstede dag op vrijdag moest het doen zonder koffie en gereedschap. Die dag waren we met een flinke ploeg van 12 mensen bezig in Landgoed Groenendaal. In die ene dag verwijderden we ca 10.000 esdoorntjes rond de linden poel, waardoor de oude lindenbomen ( staand of liggend) weer mooi uitkwamen.

Een 2e domper van de week was dat de sreom schade op de Geniedijk zo groot was dat de gmeente een aannemer de op dracht gaf bijna alle jonge bomenook te verwijderen die de wind niet konden houiden zonder de stuenmvan deoude zwarte populieren die er to 2 jaa rgeleden stonden. Van de 90 bomenvan ′mijn stukje′waren er 2 weken na de kap van de zwart populiern al 26 gesneuveld met de oktober storm van 2013. De zomer styem van dit jaar had nog een 50 tal (!!!) verminkt. En de aannemer die de rommel opruimde deze week liet er naar een stuk op 15 staan!!!En naast de 2 die er bij de storm al do ro hethekl van mijntuin warengevallenleit de aannemers er nog 2 of 3 doro mijn hel vallen!!!@

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.