Opruimen

De hele week dreunde de effecten van de zomerstorm van afgelopen zaterdag door. Het was de hele dag opruimen, opbinden en takken en takjes vegen. Het begon meteen op maandag op De Heimanshof met het opbinden van alle hoge kruiden zoals zonnebloemen , hennep etc, die plat gewaaid waren. Toen naar het wandelbos om alle paden te vegen. En zo ging het de hele week door. Wat ook niet mee hielp was dat het weer erg winderig, koel en nat bleef. Geen goed weer voor het Turbo tuinieren in Park 2020 en De Heimanshof. Alle planten woeien stuk en ontbrak het aan groei kracht. Pas vanaf vrijdag werd dat beter. Vrijdag was ook de dag dat we met de Meermond ploeg een dagje Groenendaal gingen doen: In dat landgoed van 90 ha en 100 jaar oud was de grond bezaaid met takken en bladeren. Onze hoofdklus was het wegsteken van esdoorn opschot. Maar de helft van de biomassa die er in de takkenrillen verwerkt werden, bestond uit afgebroken takken.

OP zaterdag werd de week afsluiting besteed aan de museum spoorlijn in Amstelveen. Met 8 mensen schoonden we daar 160 m spoorlijn op. Daarmee werd het duidelijk dat het voorwerk van de afgelopen 2 jaren vrucht begint af te werpen. Het grootse achterstallige beheer is achter de rug en per werkdag krijgen we steeds meer strekkende meters in orde. Dat is erg tevreden stemmend. Zeker als de temperatuur ook weer tegen de 25 graden begint te lopen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.