Zomerstorm

Deze week werd nogmaals gedomineerd door het Turbo tuinieren. Zaaien later dan 15 juli heeft niet zoveel zin, dus dit was de laatste week dat we alles op alles hebben gezet zowel in De Heimanshof in de schooltuintjes als op Park 2020. Daarnaast bleek het de top (of dieptepunt) van de vakantie. Letterlijk iedereen was weg, dus het meest werk kwam op m′n eigen schouders terecht. m,et namen het zaaien, water geven en het begin van het wieden op Park 2020. Dat werd dus elke avond 10 uur/half 11. Met m′n familie op vakantie was dat geen probleem. Op vrijdag diende zich nog een imker aan op op Park 2020 bijenvolken te plaatsen

OP De Heimanshof werd er eindelijk voortgang gemaakt met het weer op orde krijgen van de boomhut en het boomlabyrint. Aan het eind van de week was iig het bestuur tevreden met het aanpakken van de kritiek punten. Nu het adviesbedrijf, het keuringsbedrijf en de gemeente nog….

Vrijdag werd deze week niet besteed aan een terrein in Heemstede, maar aan het maaien van een helling van het Groene Carre. Om dat daar over een km lengte tussen de 70 cm en 3 m groen op stond , was dat een flinke klus.

Zomerstorm

En toen kwam de zaterdag met een geweldige zomerstorm met uithalen tot windkracht 9, die in de vol bebladerde bomen desastreus uitpakte.

Bij mijn tuin op de Geniedijk heb ik wel eens stennis geschopt naar de gemeente dat ze de stevige oude populieren hebben weggezaagd en de jongere ′lawaai′ bomen hebben laten staan. Vorig jaar zijn er van de 26 bij mij in de buurt al 12 gesneuveld. Met deze storm weer 8 (waarvan 3 totaal) En eentje is met een geweldige stam dwars door mijn tuinhek gestort.

In het wandel bos ben ik 3 uur bezig geweest de paden vrij te maken. Tientallen dikke takken en duizenden kleinere. Ik heb alleen het ergste kunnen doen. Er is nog een hele dag werk voor 5 mensen

Ook Park 2020 vertrouwde ik niet. Met name de bonenstaken. Ook daar ben ik een uur bezig geweest om die en wat netten weer te fatsoeneren. Anders ziet het er maandag als de project ontwikkelaar terug komt niet uit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.