Hittegolf

Boven op de al indrukwekkende droogte van de afgelopen maanden kwam er deze week een hittegolf los. Dat kwam niet goed uit nu we net aan het Turbo tuinieren gingen om de 100 schooltuintjes op de Heimanshof voor een 2e seizoen in te richten en net nu de 0.45 ha voedsel tuin van Park 2020 opgeleverd wordt. Alles is gort droog en bloed heet. Geen goed weer om met grote kruiwagens compost te rijden, bonenstaken diep in de grond te steken en plantjes te verspenen.

Maandag was nog redelijk; een gewone dag met 2 uur turbo-tuinieren op de heemtuin,3 uur in het wandelbos maaien en daarna naar de Kaag voor een onderhouds beurt. Dinsdag was het al serieuzer warm met 29 graden en zagen we kans 30 schooltuintjes om te vormen, zodat we woensdag met de jeugdclub er in totaal 40 konden inzaaien: 9 pompoenen en courgettes. 9 bonentuintjes ( 7 soorten) en de rest radijs, ruccola, sla, boerenkool, winterwortel , ramanas, meiraap, bloemkool en ga zo maar door.

Dinsdag middag werd besteed om 600 bonenstaken op Park 2020 op te zetten en vel water te gevn inde kas. Daar is het nu ruim 40 graden en met voldoende water groeit het daar een factor 60 sneller dan bij 10 graden,. Maar met dat vele water geven is het vat na 2 dagen leeg, dus moest er bij gebrek aan aanvulling vanuit de regengoten een pomp uit de vijver worden geïmproviseerd

Op woensdag en donder dag ( bij 35 graden in de schaduw) werkte een ploegje va Hans Millanaar. Paul de Zwart, Yvonne Vreugdenhil door om vast zoveel mogelijk in te zaaien in de voedseltuin. Pas op vrijdag avond was er voldoende druk op het water systeem zodat er zaterdag voor het eerst op de voedsel tuin buiten bewaterd kon worden.

Vrijdag werd besteed aan een opknapbeurt van park Groene daal in Heemstede. Dat was redelijk lekker werken onder de bladeren van de 100- jarige woudreuzen. Met 7 mensen zetten we van die woudreuzen eer 6 vrij van esdoorn en bramen op schot. EB daarna beloonden we ons zelf met een zwem partij in het Spaarne bij Meermond. Daar bleken de ratelaars inmiddels zaad te hebben gezet zodat we 3 emmers zaad verzamelden om elders uit te zaaien.

Zaterdag was gepland om aan de museum spoorlijn te werken. Maar omdat het bijna 40 graden zou worden kwam er niemand. Zo had ik tijd over om wat extra tijd aan park 2020 te besteden, om een vragenuurtje op het Tudorgroentetuinproject te doen, 10 kilo kruisbessen en 1 kilo frambozen te plukken en op bezoek te gaan bij de jubilerende heem tuin in LIsse.

En nu is het tijd om te pakken om met de Greenteens zondag, maandag en dinsndag in Limburg te gaan kamperen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.