Zomer

Maandag begon met een Natuur en Milieu educatie workshop voor leraressen speciaal onderwijs uit Haarlem. Er is zoveel inspirerend materiaal daarvoor in de Heimanshof,dat dat geen moeite kostte. Daarna pikten we de draad wee rop met een gesplitst bezoek aan het Wandelbos om de laatste paden na te maaien en aan de groentetuinen op het Kaageiland.

Op dinsdagochtend,woensdag en donderdag werd er hard gewerkt om de tuin klaar te maken voor het Open weekend van 27/28 juni. Intussen zijn de scholen in hun schooltuinen bezig om de nog niet uitgegroeide oogst aan uien aardappelen en zelfs zonnebloemen er uit te rooien: zonde. En dat betekent dat wij volgende week kunnen beginnen met ons turbotuinierenproces. Op dinsdag middag was de 2e kas op het Park 2020 terrein klaar om ingezaaid te worden en vorderden ook de koude grond velden hun voltooiing. Ook daar kunnen we dan ( begin juli) eindelijk aan het inzaaien.

Donderdag middag hadden we tijd om de laatste klaprozen velden in Floriande te ontdoen van plaagplanten zoals distels en zuring. Met 6 man was dat 2 uur werk.En daarna door naar het provincie huis in Haarlem voor een overleg over de kansen voor het uitbreiden van het aantal vrijwilligers in landschapsbeheer als we een manier vinden om de bestaande groepen meer samen te laten werken. Die vergadering werd de daarop volgende zaterdag al gevolgd door een werk bezoek aan het open weekend van De Heimanshof ′om te sfeer te proeven′.

En vrijdag was voor de 3e keer deze maand tropisch warm in Meermond. 8 mensen lieten zich daardoor niet afschrikken en knapten samen het heksenpad op: beter dan ooit eerder in de 2 jaar dat we er werken. En als beloning/afkoeling werd er gezwommen in het Spaarne.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.