MIdzomernacht

Deze week loopt de lente op z′n eind. De dage zijn op z′n langst. Het frisse groen van de lente wordt stilletjes aan vervangen door het geel van de zomer. 21 juni is de laatste dag om asperges en rabarber te oogsten (anders kunnen ze geen energie op doen voor het volgende seizoen ) en na 21 juni is de tijd om winter gewassen zoals boerenkool te zaaien.

Het is de toptijd voor het werk in de natuur: heggen snoeien, heermoes en grassen weiden, distels en zuring trekken uit de klaprozenvelden en alles wat je nu zaait slaat het beste aan.

Op maandag werkten we in het wandelbos, waar we na het afvoeren van 50 m3 fluitenkruid een na behandeling toepasten op de stoppels de er nog staan langs de paden: namaaien met een benzine maaier. Op de Kaag zijn de tuinen op orde. Na de onregelmatig werkdagen in de maand mei is het wiedwerk eindelijk bij en kan er volop geoogst en verspeend worden.

Dinsdagmorgen werkten we met een ploeg van 15 mensen in de klaprozen velden in Overbos om de plaag planten ertussen uit te vissen. ( distels, zuring en bepaalde koolzaadachtigen). Het is altijd weer en genot om in een zee van rode, gele , paarse en blauwe bloemen te werken.

En disndagmiddag werd er weer gewerkt in de kas en de langzaam vorm krijgen de voedseltuin in Park 2020. het veld van 0,45 ha was losgeploegd en daarmee kwamen vele riet wortels boven. Die hebben we er zoveel mogelijk uit gehaald. En de ingezaaide soorten in de kas hadden met de droogte volop water nodig. Nadat het reservoir leeg was hebben we met de hand water gehaald uit een vijver.

Woensdag na de Heimanshofdag ( heggen snoeien) was er een provinciale conferentie om vrijwilligers te betrekken bij landschapsbeheer. Helaas nogal teleurstellend omdat de ambities niet verder lijken te reiken dan ′feel good ′projecten. Terwijl er veel meer potentie in zit om ecologie samenlevingsbreed in de schijn werpers te zetten.

Vrijdag werk in Meermond besteed om 30 m3 riet en distels te maaien en af te hooien.

Een zaterdag was een extra drukke dag verdeeld over de spoorlijn in Amstelveen, de Tudoparktuintjes, mijn eigen groentetuin op de Geniedijk en het midzomertnachtfestival op de Heimanshof dat de hele nacht door gaat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.