Park2020

Het natuurtour festival van 30 en 31 mei dreunde deze week nog wat na. Op zaterdag mooi weer en 110 bezoekers en zondag de hele middag regen en toch nog 130 bezoekers. Met mooi weer hadden het er dus wel 200 of 300 kunnen zijn.

Na de chaotische maand mei waarin er elke week wel dagen uit vielen was het deze maandag tijd om in het Wandelbos Hoofddorp het fluitenkruid onder controle te krijgen.Over la langs de paden warenmuren van 2 m hoge planten ontstaan die elk weer honderden nieuwe zaden wilden uit strooien. Voordat de zaden rijp zouden zijn moesten die weg. De hele dag waren e dus bezig met bosmaaiers en harken. Het maaien kwam klaar die dag en we laten de hopen een weekje liggen zodat ze minder volume voor transport vormen. De hopen die 14 dagen eerder waren gemaaid kregen we wel weg. Helaas hebben we dit jaar nog geen lepelaarnesten kunnen ontdekken.

Dinsdag 2 en woensdag 3 juni was het zaak om heggen en hoge grassen op De Heimanshof aan een beurt te onderwerpen OP deze tijd van het jaar (met een bui) zakken de stengels over de paden en worden de kinderen die les krijgen in de tuin kletsnat

Park 2020

Deze week was het dan eindelijk zover dat we aan de gang konden en gingen in de gecombineerde voedsel tuin en natuur tuin van Park 2020 . Omd at er nog niets klaar is gemaakt dan 1 van de 2 kassen hebben we die gewied, water gegeven en vol gezaaid met planten die we in kas nr 2 en op de resterende 04.4 ha kunnen uitplanten. OP donderdag was er ook al meteen een klantendag van Park café groen( waar de meeste groenen heen zullen gaan) > Daar kwamen een 40 tal trouwe klanten die ook benieuwd waren wat het nieuwe project wordt. Bij de vorige beheerder was het gebruikelijk om in het seizoen op vrijdag middag tassen met groente te verkopen.wij willen het anders doen. We willen stimuleren dat mensen actief betrokken raken bij het telen en het beheer en die mensen mogen dan ook mee eten van de naar verwachting uitbundige oogsten. De eerste belangstellenden daar voor meldden zich al.

Op vrijdag was het Meer Meermond en wel op de eerste tropische dag van het jaar 2015, die erg deed denken aan de eerste werk dag in juli 2013. we hebben met 7 mensen flink gebuffeld met maaien en hooien en de ′takken bende′op geruimd die spelende kinderen van alle takken en boomstammen hebben gemaakt door ze overal heen te slepen ( en vervolgens te laten slingeren)

En zaterdag werd besteed om met 10 mensen weer een stuk van de museuam spoorlijnvij Boven kerk op orde te brengen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.