Druk overleg

De maand mei is beheertechnisch gezien een ramp.

De natuur explodeert in groei, maar er zijn zoveel vrije dagen dat het moeilijk is om het beheer-ritme vol te houden. Deze week was het op maandag 2e pinksterdag; de zoveelste vrije dag die ik maar weer op geofferd heb om de tuinen op het Kaageiland en op de genie dijk op orde te houden.

Overleg

Deze week was ook de week van intensief overleg om een beter financieel en organisatorisch fundament onder Meergroen te leggen.

Deze week waren er ontwikkelingen op Park 2020, waar we een voedseltuin kunnen gaan ontwikkelen, in de gemeente Heemstede waar na 4 jaar investeren van onze kant bereidheid ontstaat om de burgerparticipatie potentie van onze aanpak te gaan ondersteunen en met Landschap Noord-Holland om de samenwerking te intensiveren. Bij alle 3 moet nog blijken hoe het uit gaat werken.

Heading; Open weekend Heimanshof

De tuin moest er voor het open weekend van 30 en 31 mei goed bijliggen, dus de hele week werd er gewerkt om alles op orde te brengen. verder werden deze week 20 biotoopborden geplaatst waar 6 maande aan gewerkt is. Deze borden moeten de tuin verder gaan ontsluiten en wijzen de weg naar de website naar in principe alle inventarisatie gegevens van de tuin.

Op het weekend zelf was een ploeg van 15- 20 mensen beschikbaar om iedereen te ontvangen. Op zaterdag meer dan 100 en ook op zondag ondanks de bijna permanente regen weer meer dan 100 ( maar we hadden gehoopt op 300- 400 met een zonnetje)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.