Park 2020

Geen enkel week is saai. Deze week dreunde het moeten sluiten van het boombruggen labyrint nog verder door. Geen van de bezoekers van de struintuin begrijpt het, maar allerlei partijen worden schichtig. Daar bij gaat het zogenaamd om de veiligheid, maar in feite om de angst voor een imaginaire aansprakelijkheid die afgedekt moet worden door een zogenaamd onafhankelijk partij die van zijn inkomsten afhankelijk is voor het uitmelken van dit angst gevoel. Het is de wereld op zijn kop. En niet eentje waar ik me thuis in voel.

Beter nieuws kwam er van het Park 2020.Daar is de aftrap gegeven voor het starten van in eerste instantie voedsel tuin die ook nog uitgebreid kan worden met een vlinder- en een natuur tuin. van komende week gaan we daar de dinsdagmiddag aan de gang.

Een ander nieuw project dat op komt is het in gebruik nemen van een braakliggend stuk terrein in Bornholm samen het het verpleeghuis Bornholm.

Dinsdag en woensdag waren onverwachte top dagen in De Heimanshof met resp. 32 en 30 werkers. Dat gaf de gelegenheid om de tuin extra mooi klaar te maken voor de 2 komende open weekenden: fete de la nature en het eerste natuurtourfestival op 30 en 31 mei.

Op vrijdag hadden we een ploeg van 12 mensen aan het werk in Meermond. Daar was het voorjaar nu volop losgebarsten en ons ecologisch beheer blijkt steeds meer vrucht af te werpen. Zoveel dat we een stukje in de krant zetten om mensen uit te nodigen er volgende week vrijdag kennis van te komen nemen.

Ook op zaterdag was het druk met een werkdag met de EMA aan de museum spoorlijn. met 6 mensen hebben we het station Bovenkerk wee rop geknapt. En tegelijkertijd speelde het Fete de la nature met een nieuwe donatie van vissen voor de onderwaterontdek wereld den de eerst pizza van het seizoen in de leem oven

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.