Bijen week

Bijen

Het seizoen tot dusver is warm en droog geweest. D.w.z uitstekende bijenweer. Dat betekent dat de bijenvolken uitbundig groeien. wilde volken (in holle bomen en spouwmuren) groeien dan in deze tijd uit hun beschikbare ruimte. Maar ook de volken op De Heimanshof die we speciaal extra ruimte geven en waar we de koningendoppen van verwijderen waren deze week onstuitbaar aan het zwermen. Wel 10 zwermen speelden er in deze week ( 5 op de tuin en verder in Rijsenhout, Badhoevedorp en de wijken Graan voor Visch en Overbos in Hoofddorp) waar we er een stuk of 5- 6 van hebben weten te vangen. We kwamen de winter uit met 3 volken en nu zijn er inmiddels 9 kasten met een volk, inclusief de boomstam voor de bijenstal, waar ook wij een wild volkje z′n gang laten gaan.

Amstelveen insectenhotels

Nog meer bijen nieuws is er uit Amstelveen waar we maandag 11 mei de 4 bestelde vandalisme bestendige insectenhotels op hun fundamenten geplaatst hebben en dinsdag geopend: zie rapportage RTV Amstelveen https://www.youtube.com/watch?v=cME17yrhJRI

Ander nieuws

De rest van het nieuws is minder vrolijk. De gemeente wil het bomenlabyrint op De Heimanshof laten keuren en het af laten sluiten totdat gebeurd is ( en dat kan lang zijn) net nu de loop er flink in zit. En dan gaat het om zaken als een hoogte van een balustrade van de boomhut van 110 cm die onveilig zou zijn, die er al 4 jaar op zit en om een door gang binnen ene boom van 35 cm breed die 50 cm moet worden….: we maken het boomlabyrint toch ook niet geschikt voor rolstoelen??? Het boomlabyrint is bedoeld voor iedereen die er lol in heeft om kruip door /sluip door de wereld van 3- 5 m hoogte te bekijken. En daar horen mensen met een taille wijdte en breedte van 50 cm niet bij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.