Collecteren Oranje fonds

Maandag was koningsdag. Een mooie dag om even op te laden, na de ′verrassingen′van vorige week. Deze week stond vooral centraal dat we met de Greenteens hun 2e collecte zouden houden. Op woensdag waren er maar liefst een hartverwarmende 15 mensen die kwamen helpen.. jammer dat we maar 10 bussen hadden gekregen. 3 bussen konden we van de Tudorparkgroep lenen die niet voldoende collectanten hadden en 2 bussen hebben we maar geïmproviseerd van de andere collecte van het Kinderfonds, die we nog hadden. Ook op vrijdag waren er voor de 2e avond weer 8 mensen present en op beide avonden hebben we ruim 1000 euro voor het goede doel ( sociale cohesie in buurten wijken) opgehaald.

Deze week kwamen de vandalisme bestendige insectenhotels voor Amstelveen eindelijk af. Nu kan het systematisch onttakelen van het dak, het opladen op een vrachtauto en het weer ter plaatse opbouwen beginnen voor de opening op 12mei

Door de vakantie was het extra druk in de Struintuin. Wel 3 BSO′s meldden zich met 15, 25 en 32 kinderen, naast een kinderpartijtje en elke dag nog 15- 30 losse bezoekers. Een gezellige drukte. Jammer dat ze niet in het boombruggenpad mogen, de hoofdtrek pleister.

Overal gaat de groeispurt van de natuur in deze tijd inde 3 e of 4 versnelling> Voor werken is er bijna niet mee bij. Het is buffelen om alles zovele mogelijk bij te houden: berenklauwen uit steken, kleefkruid verwijderen, zevenblad uit stelen en wieden, zitjes vrij maken van brandnetels en distels, etc etc.

Ook in Meermond was dit het geval. Maar gelukkig vonden we nog wat tijd en energie om de ijsvogelwand weer enigszins te restaureren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.