Struintuin en Meermond

Struintuin

Met het aanleggen van het boomlabyrint in de struintuin ljken we eindelijk een snaar te hebben geraakt die mensen in beweging zet om De Heimanshof eens te bezoeken. Vanaf de opening op 15 april is er een gestage stroom vanbezoekrs op gang gekomen, die vroeger de natuur in de tuin niet wisten te vinden. Elke dag zijner nu 40 tot 80 bezoekers, terwijl er buiten de speciale activiteiten vroeger dagelijks 2 tot 10 mensen kwamen genieten.En 90 % geeft aan dat ze dat bezoek als 3, 5, 20, of meer jaren van plan warwen ,maar nu pas de stap gezet hebben.

Dat is een positieve ontwikkeling, die meteen weer een probleem met zich mee brengt: Waar we vroeger gratis thee en limonade schonken is dat met dit soort aantallen niet meer te doen en ook een oogje in het zeil houden, wordt ook een stuk belangrijker. Ook zijn nog niet alle gast ouders klaar om belangstellenden naast het genieten van de stuintuin mee nemen voor een rondleiding door de rest van de tuin.

Naast de toeloop voor de struintuin is ook het openen van de tropische vlinderkas weer een trek pleister die belangstellenden aanlokt.

Boomweggeefdag

naast het goede nieuws van de struintuin kwam het minder goede nieuws dat de gemeente het niet lukt om gebruik te maken van de boompjes om in Park 21 te planten. Alle 7000 overgebleven boompjes van de 10.000 die we hadden zijn dus deze week op geruimd ( met bloedend hart).

Heading : Meermond

En er was deze week nog meer slecht nieuws. We hebben het niet wereldkundig gemaakt, maar het grote nieuws voor ons zelf was dat 2 weken geleden een ijsvogelpaartje onze ijsvogelwand in Meermond had uitgekozen om er te broeden. Helaas heeft een school deze week Meermond uitgekozen om er er sportdag te houden en iemand heeft het plan opgevat om de ijsvogelwand als klimwand te gebruiken. De volledige wand is daarbij aan gort getrapt en ingestort en de ijsvogels die met hun nest je van 6- 8 eitjes compleet hadden zijn gevlucht. Dit soort incidenten illustreert weer eens treffend hoe ver we in onze samenleving af staan van de natuur. We herkennen natuur waarde niets eens meer als we er letterlijk boven op staan. Er is nog veel werk te doen.

Goed nieuws

Om toch maar af te sluiten met wat goed nieuws: na 3 jaar werk is er een prachtig filmpje over ijsvogels, waar o.a. het paartje van De Heimanshof een grote rol inspeelt afgekomen (zie www.deheimanshof.nl);met de Greenteens hebben we €1100 euro opgehaald met collecteren voor het Nationaaal Kinderfonds(waarvan ze 20 % mogen houden voor hun eigen programma) en op zondag 19 april houden we een workshop over de Bomen routes door de hele polder met een rondleiding vanuit boekhandel Stevens in Hoofddorp, die de route setjes verkoopt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.