Eindelijk wat rust

Na de hectische weken van de boomweggeefdagen, NLdoet, het bouwen van de 85 nestkasten en de extra stagiaires was het prettig om deze week wat rustiger aan te kunnen doen.Dat gaf tijd om op maandag mijn moeder te begraven en alle materialen en gereedschappen te organiseren en op te ruimen.Op dinsdag hadden we tijd voor de eindspurt van het maken van de 4 vandalisme bestendige insectenhotels voor de gemeente Amstelveen. Die eindspurt bestaat uit het maken van de dakjes en het vullen van de hotels met beton. Op woensdag waren de begeleidende boekjes bij de bomen routes gedrukt en legden we de laatste hand aan het persbericht voor het openen van de struintuin op 8 april en de insectenhotelworkshop in de Hoofddorp Gamma op 11 april.

Op donderdag maakten we een kennismakingstocht langs verschillende MEERGroen projecten met het nieuwe bestuur en begonnen we met het opruimen van de resterende boompjes van de boomweggeefdagen. Vrijdag was Goede Vrijdag en die hebben we op toepasselijke wijze gevierd door in Meermond te werken door een vrij gemaakt stuk helling in te zaaien met bloemen, het wilgen tenen labyrint te restaureren de de fruitbomen te verzorgen. Ook bleek dat een ijsvogel paartje zich in onze nieuwe ijsvogelwand had gevestigd. Overigens had de Heimanshof ijsvogel deze week een slechte week, want een concurrerend mannetje probeerde zijn territorium en vrouwtje over te nemen.Dat ging gepaard met veel kabaal.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.