Stagiaire week

Deze week zou de laate week van de 3 MBO examen stagiaires zijn die nu 2 maanden op de Heimanshof en bij MEEERgroen stage lopen. Maar op maandag ontplofte er op eens nog een groep van 10 stagiaires van een jaar of 16, die we pas voor volgende week op het schema hadden staan. Dat vereiste dat het heel week programma omgegooid moest worden. En toen ook nog mijn moeder op dinsdag onverwachts overleed, was wel ongeveer de grens bereikt wat er menselijkerwijs te improviseren en te regelen was.

Op maandag konden we de introductie op De Heimanshof een een werkdag in het Wandelbos inlassen. Zo′n grote groep (goed gemotiveerde) helpers was ook een uitgelezen kans om een paar achterstallige projecten aan te pakken: het voorjaar klaar maken van de inhammen van het insectenpad in het Haarlemmermeerse Bos op dinsdag was daar 1 van en het opknappen van het Stenenveld bij de brandweer op donderdag nr 2. Op dinsdag half 10 kwam het overlijdens bericht. Gelukkig was de groep zo gemotiveerd dat het insectenpad afkwam. Op woensdag pakten we naast het organiseren van de begrafenis ook nog een andere schijnbaar onmogelijke opdracht aan: een bestelling van 85 zangvogelnestkastjes, een torenvalk kast ten 2 bosuilenkasten die in 14 dagen klaar moesten zijn voor begraafplaats Westgaarde in Osdorp. En ook dat is gelukt. Nog nooit hebben we zo hard en zo goed samengewerkt om zon grote bestelling klaar te krijgen. De vaste vrijwilligers en de 3 ingewerkte MBO stagiaires hebben daar een grote rol bijgespeeld.

Op donderdag namen we de kans waar om het stenenveld een opknapbeurt te geven, maar omdat het om 2 uur echt hard ging regenen kregen we dat niet klaar.

Op vrijdag hadden we een verrassingspakket met in de morgen het kennis maken met het Meermond terrein in Heemstede en in de middag het begeleiden van 30 kinderen van groep 5,6,7 en 8 van de Buitenkaag basisschool om 40 fruitbomen van het Kaageiland te bemesten en te snoeien. Dat was een flinke logistieke operatie. Maar ook dat lukte en we waren om 4 uur terug op de heemtuin om de nestkasten af te leveren die zondag 29 maart opgehangen gaan worden.

Zowel de eindevaluatie van de 10 maatschappelijke stagiaires als de van 3 afzwaaiende MBO stagiaires van hun stage periode was wederzijds bijzonder positief. Beide groep en zouik graag vele langer gehad willen hebben. Voor iedereen was het een periode om nooit te vergeten.

Op zaterdag was er van Stichting de Bovenlanden een natuurwerkdag om een bos aan te planten op een vrijgekomen seringenakker. De 500 (of meer) Bovenladen eilanden zijn een terrein waar de MEEER doelen uitermtae goed vervuld kunnen worden.Dus ik ging die dag eens meewerken om wat contacten te leggen. En vandaag bleek dat er beslist mogelijkheden voor wederzijds voordelige samenwerking zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.