NLDoet en boomweggeefdagen

Het begin van de lente brengt bij ons altijd een vloed van activiteit met zich mee.

stages

Veel scholen stemmen hun stage weken af en elke week is er wel een groepje. Deze week een aantal meisjes uit het Wellant college bovenop de MBO studenten uit Den Bosch die er al 2 maanden zijn.

De maandag hadden we een gevarieerde kennismakingsprogramma gemaakt met rondleidingen in de heemtuinen en het wandel , mee werken aan het bouwen van 80 nestkasten voor een begraafplaats en een bezoekje aan de Kaag om de tuintje aldaar klaar te maken voor het inzaaien. Maar de jonge dames hadden zelfs daar geen zin in en verzonnen de 2e dag al een smoes waarom ze niet meer ′konden′komen.

boomweggeefdagen

Maandag en dinsdag was het druk, druk, druk om de 10.000 boompjes klaar te zetten, te rubriceren en de betrokkenen van informatie te voorzien, waarmee ze belangstellenden konden helpen. Omdat slechts 1 krant een klein berichtje had geplaatst, viel de belangstelling tegen. De eerste dagen werden slechts 500 boompjes op gehaald. Gelukkig komt er volgende week een grote klant die een paar duizend boompjes nodig heeft voor een wind singel. En aan het einde van de week meldde de gemeente dat ze alsnog geïnteresseerd zijn om een experiment in park 21 te gaan doen. En daar kunnen we dan alles kwijt.

nestkasten

Na een jaar overleg begint zich iets moois te ontwikkelen rond begraafplaats Westgaarde: de plek waar de tienduizenden grote wespenorchissen staan. De beheerder wil ook meer toe naar ecologisch beheer. Een van de ontwikkelingen van deze week is dat hij ruim 80 nestkasten wil gaan plaatsen. Maar die moeten we (voor 29 maart) nog wel bouwen! Dat geeft wel wat spanningen in de organisatie, maar het lijkt er erop dat we deze uitdaging grotendeels aankunnen.

NLdoet

Op vrijdag en zaterdag was het NLdoet: Op beide dagen hadden we met 8 projecten ingeschreven, maar lag niet alle projecten waren volgeboekt. Dus we hebben een aantal projecten samengevoegd: Op vrijdag naar de Boseilanden ( 6 mensen met met pannenkoekenmaaltijd) en op zaterdag in het Wandelbos (15 mensen). In Heemstede gingen de beide projecten wel door met een groep van 5-10 mensen en ook in Houtwijkerveld (met 10 mensen). Maar de top projecten waren de museum spoorlijn dagen: op vrijdag 40 mensen en zaterdag bijna 50.In dat project hebben we bijna 500 m spoorlijn van achterstallig beheer afgeholpen en een stook klaar gemaakt waar we een bloemenlint konden inzaaien. Maar liefst 4 bedrijven op vrijdag en 5 op zaterdag hadden zich ingeschreven en een paar mensen individueel. Alleen hadden 2 scholen met resp 25 en 57 leerlingen het af laten weten) Letterlijk zonder uitzondering vond iedereen het een voldoening gegevende en leerzame ervaring. En met een aantal bedrijven zijn vervolg gesprekken gemaakt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.