Veel jong volk

In de Haarlemmermeer was het voorjaarsvakantie en in het zuiden was die net voorbij. Daarom waren alle stagiaires uit Den Bosch weer present en kregen we bezoek van Maatschappelijke stagiaires die van hun school hun stage uren moeten ′stukslaan′buiten de schooluren. En daarboven op was deze krokus vakantie uitgekozen als de periode waarin de 8 vandaaltjes een weekje zouden meedraaien: Niet als taakstraf , maar om te leren hoe wij om gaan met elkaar en met de natuur.

Op maandag half 9 op de afgesproken tijd was er 1 aanwezig, 2,5 uur later nog 2 en aan het einde van de 1e dag nr 4. Door interventie vna de wijkagent dook er op woensdag nog een 5e op. Hoewel dit geen heel goede score is, krijgen de ander 3 een criminele aantekening in een dossier en deze 5 de kans om zich van hun betere kant te laten zien. Zoals gemeld was het geen strafweek, maar een feestweek, waarin ze veel leerden over samen werken, opruimen, het gezellig maken en de handen effectief uit de mouwen steken. Zo werd er elke dag gezaagd om uiteindelijk van een dikke iepenstam een herdenkingsplak met eigen motto voor bomen hun bed gemaakt en werd er de hele week gejaagd met lifetraps op het vangen van een ( lid van een) wezel familie. Alleen die familie was ons elke dag weer te slim af. 2 kids lieten deze week zich van hun beste kant zien, waarvan er 1 met vlag en wimpel. De andere drie hebben nog een aantal oefendagen te gaan

Wat deden we zo deze week: het testen van het nieuw deel van het bomenlabyrint voor het aanbrengen van verbeteringen, werken in het wandelbos ( en spelen natuurlijk en een drankje bij restaurant l′Hirondelle). Bamboe stokken scoren in Aalsmeer, gravel paden mooi maken met nieuwe steenslag in De Heimanshof, insectenhotels bouwen,de boomplakken zagen en versieren met een soldeerbout, en spelen en werken in Meermond (wilgen knotten, takken rillen maken en de takkenrildans leren, tunnels in bramen oerwouden hakken om een vossen burcht te vinden) en als afsluiting weer een drankje in Thee huis Cruquius.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.