Kick- start 2015

De eerste week van het jaar was het meteen flink raak. Het begin en het einde van de week waren met het overlijden van respectievelijk mijn voorbeeld vrijwilliger in de heemtuin ( Joop de Gooijer) en de oprichter van De Heimanshof ( Frits Darlang) nogal een schok. Vooral het plotseling overlijden van Joop, die in de bloei van zijn pensioen was, hakt er hard in. Frits was al jaren ziek, maar niettemin was het jammer dat hij zijn 40- jarige jubileumfeest van de tuin niet meer mee kon maken.

Maar de rest van de week zat boordevol met positief nieuws. Het MEERGroen bestuur is nu formeel aangetreden en had op de eerst vergadering maar liefst 11 jaarstukken, evaluaties en projectvoorstellen te verwerken. Een van die voorstellen over klimaat adaptieve beplanting (project van T. van Oostwaard, bestuurslid) is zo interessant dat de VPRO er op woensdag een item over kwam filmen.

Op donderdag werd een 2 jaar geleden gemaakte afspraak ingevuld voor een artikel over MEERGroen in het digitale medium ′023′ ( gericht op de steden met 023 telefoonnummers) en op vrijdag was het weer raak in datzelfde of vergelijkbaar blad met een interview over ons Meermond project in Heemstede.

En op zaterdag was de eerste werkdag in 2015 op de Haarlemmermeerspoorlijn in Amstelveen. Met ca 25 mensen hebben we daar weer een stukje van opgeknapt en van de gelegenheid gebruik gemaakt om een documentaire en een commercial op te nemen om tot NLDoet meer mensen te werven om regel matig te komen werken.

en ondanks de veel regen en stormen, was het weer ons zo goed gezind dat we bijna de hele week goed (buiten) konden werken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.