Landschap Noord-Holland Folder 2015: De winst van vrijwilligerswerk in LandschapsbeheerAutomatisch herkende tekst voor zoektermen:
de winst van vrijwilligerswerk in landschapsbeheer

De vier gebieden De quickscan is uitgevoerd in vier gebieden, samen zo’n 145 hectare groot. Het zijn uiteenlopende gebieden, die zowel in historisch, landschappelijk als ecologische opzicht van elkaar verschillen en waar de betrokkenheid van de vrijwilligers ook op verschillende manieren tot uitdrukking komt. Met die verscheidenheid schetst de quickscan een breed beeld van het werk en de meerwaarde van groene vrijwilligers De Fruittuinen Bewoners uit Hoofddorp beheren hun ‘voortuin’: een monumentale boomgaard en een vochtig hooiland. De boomgaard wordt met hart en ziel verdedigd tegen stedelijke ontwikkelingen en iedere orchidee wordt met liefde beheerd. “Vaste prik voor de vrijwilligers is de maandelijkse zaterdagochtend waarop gezamenlijk aan het beheer wordt gewerkt. Enkele enthousiaste vrijwilligers zijn er haast dagelijks te vinden. De betrokkenheid van buurtgenoten en de gedeelde passie en zorg voor de Fruittuinen is een mooi voorbeeld van hoe werken in een groene leefomgeving van invloed is op de sociale cohesie van een wijk. De Kalverpolder Sinds vrijwilligers van Stichting Kalverpolder in 2006 hun strijd tegen de verruiging en verloedering zijn begonnen, is het unieke middeleeuwse landschap van de ondergang gered. De 10 hectare veenweidegebied – het decor van de Zaanse Schans – wordt door een bevlogen groep mannen beheerd. Elke

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.