Groen Dichterbij platform: Folder 2015: Samen voor een groene buurtAutomatisch herkende tekst voor zoektermen:
de Oostwa GROEN DICHTERBIJ OOK AAN DE SLAG MET GROEN IN DE WIJK? DEEL JOUW ERVARING OP GROEN DICHTERBIJ! SAMEN WWW.GROENDICHTERBU.NL INFO@GROENDICHTERBIJ.NL GROEN VOLG ONS OOK OP: TWITTER.COM/GROENDICHTERBU f FACEBOOK.COM/GROENDICHTERBIJ AAN DE SLAG VOOR EEN GROENE BUURT! DICHTERBIJ Oranje Fonds ivo buurtlink CODE

Oostwa anke van de TON MEER GROEN IN DE STRAAT ZORGT VOOR EEN BETERE GEZONDHEID EN MEER SAAMHORIGHEID TUSSEN BEWONERS. ZELF AAN DE SLAG? KIJK VOOR TIPS, HANDLEIDINGEN EN VOORBEELDPROJECTEN OP WWW.GROENDICHTERBIJ.NL. GROEN BRENGT MENSEN DICHTERBU ELKAAR In steeds meer wijken ontstaan groene buurtprojecten. Mensen slaan de handen ineen om samen het openbaar groen in hun omgeving zelf te beheren of anders vorm te geven. Een mooie groene woonomgeving heeft veel positieve effecten: Gezamenlijk bezig zijn met groen in de buurt zorgt voor meer betrokkenheid en structureel contact tussen buren. In groene wijken zijn minder conflicten en spanningen, en nemen de speel- en ontwikkelingsmogelijkheden van kinderen toe. Ook kan vergroening van de wijk leiden tot een stijging van de gemiddelde prijs van onroerend goed. Meer groen in de buurt heeft dus een duurzaam effect op natuur, mens en economie MEER DAN 750 GROENE BUURTPROJECTEN Het Groen Dichterbij netwerk telt inmiddels ruim 750 groene buurtprojecten. Van deze projecten zijn er in iedere provincie twee uitgeroepen tot Groen Dichterbijlconproject. vanwege hun bijzondere uitstraling en voorbeeldfunctie. Ook zijn er de Helden van Groen Dichterbij. Deze initiatiefnemers vertellen hoe zij hun buurtproject gestart zijn. Op de website vind je ze allemaal. Bekijk de filmpjes en laat je inspireren KENNISUITWISSEUNG “Hoe start je samen een project op? Hoe begin ik met Speeinatuur of een buurtmoestuin? Hoe betrek ik anderen? Hoe vinden we geld?’. “Hoe gaan we om met juridische zaken als aansprakelijkheid? Dit zijn vragen waar ook mee te maken kan krijgen. Groen Dichterbij stimuleert groene buurtprojecten door het verzamelen en doorgeven van kennis Als je aan de slag gaat met groen in je eigen buurt hool je niet zelf het wiel uit te vinden. Op www.groendichterbij. ni vind je een schat aan Informatie in de vorm van veel gestelde vragen en een uitgebreide kennisbank factsheets. en projectbeschrijvingen. Wil je ervaringen van anderen lezen en je eigen ervaringen met ons delen? Word lid van onze Facebook groep of volg ons op Twitter WAAROM GROEN DICHTERBU? In 2012 is het platform Oroen Dichterbij gestart met het stimuleren, inspireren en verbinden van groene buurtprojecten Inmiddels hebben ongeveer 750 buurtprojecten zich aangemeld! Op www.groendichterbij.nl kun je deze groene buurtprojecten bekijken en kennis en inspiratie op doen “DE BOERENKOOL HOPEN WE UIT TE DELEN AAN BEJAARDENTEHUIZEN EN DE VOEDSELBANK” Mirjam Lankreijer, Sociale Moestuin Sliedrecht REGIOBDEENKOMSTEN Bij groene buurtprejecten werken bewoners gemeenten en andere betrokkenen samen aan meer groen in de wijk Om dit te stimuleren organiseert Groen Dichterbij regelmatig regiobijeenkomsten waar mensen elkaar ontmoeten en ervaringen kunnen uitwisselen. Houd www.groendichterbi in de gaten voor data en locaties kom langs en doe moel Groen Dichterbij is een initiatief van IVN, het Oranje Fonds Buurtlink.nl en SME Advies. Deze organisaties vinden het belangrijk dat onze leefomgeving groener wordt. Groen Dichterbij wordt mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij. De helft van de opbrengsten van ieder lot van de Nationale Postcode Loterij gaat naar goede doelen op het gebied van mens en natuur in binnen- en buitenland. “JE HEBT HIER DE GELEGENHEID OM SAMEN TE PRATEN EN CONTACT TE MAKEN” Martijn Schutte. Emma’s Hof Den Haag VOOR PROFESSIONALS Groen Dichterbij zich op bewoners. Meer werk je bi een gemeente NME centrum, woningbouwcorporate welzijnsteling in het groenbeheesec? En heb je in werk te maken met groene buurprojecten, stadslandbouw olbenuinigingen op openbaar groen ik dan ook een op www.groendichterbijl en leer van de projecten hoe met de professionals in hun omgeving om de ben ook meer dan welkom op een van de regionen om daar kennis te maken met projecten en andere professionals die op die vlakom. Ook kan je Initiatiefnemers doorverwinna om planom

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.